MotoNews.pl

Nadkola!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka!!!
Słyszałem że żeby zapobiec korozji na wlewie i nadkolach najlepiej jest sie zaopatrzyć w plastikowe nadkola. Nie wiecie gdzie można takie kupić i za ile??? I jak wygląda ich montaż??

[ wiadomość edytowana przez: norx dnia 2005-09-30 13:45:56 ]

Nadkola kosztują około 50 zł komplet na tył , myjesz konserwujesz i montujesz heheheh

no to koledze proponuję to zrobić i fotografować, też chcę założyć ale się nie zastanawiałem jeszcze jak się je montuje i gdzie przykręca, gratulacje dla poprzednika za wspaniałą odpowiedź

Gdzie można kupic te nadkola??????????

Leo74 montaz nadkoli jest bardzo prosty w rachubę wchodą wkręty, nity co kto sobie życzy a kupić można w każdym sklepie motoryzacyjnym ja np. zamawiałem od kolegi Slawas1.

czy inzynierowie forda przewidzieli montaz nadkoli? sa jakies miejsca do mocowania ich, czy bez wiercenia, ciecia i krzesania iskier sie nie obejdzie ?

Ja jak montowałem swoje nie znalazłem żadnych otworków montażowych itd . poprostu cieniutkie wiertełko bardzo cieniutkie pózniej minią zabezpieczyłem wyschło na całe wnęki dałem konserwcję czywiscie po umyciu. Jedyne otwory jakie wykorzystałem to dwa wkręty mocujące zderzak

Ja jestem w stanie załatwić nadkola po 20zł za sztukę (kpl = 40zł) + 24,40 przesyłka (każde miejsce w Polsce) firmą kurierską. Dostawa w 24h.

nadkola sa oczywiście nóweczki prosto od producenta.

[ wiadomość edytowana przez: DarasBB dnia 2005-09-30 14:57:50 ]

Ja do swojej kombicy placiłem 26zł/sztuka ale kuna nie wiem jak się je montuje bo ni holery nie pasuja - moze problem leży w tym że mam jeszcze załozone chlapaki - bo właśnie one najbardziej przeszkadzaja w prawidłowym montażu.Więc jesli ktos montował nadkola plastikowe w kombi to prosze o porade jak je założył.

Cytat:
2005-09-30 15:38:57, gardenia1 pisze:
Ja do swojej kombicy placiłem 26zł/sztuka ale kuna nie wiem jak się je montuje bo ni holery nie pasuja - moze problem leży w tym że mam jeszcze załozone chlapaki - bo właśnie one najbardziej przeszkadzaja w prawidłowym montażu.Więc jesli ktos montował nadkola plastikowe w kombi to prosze o porade jak je założył.

Najpierw montujesz nadkola, a na koniec fartuchy (chlapacze). najlepiej pracuje się przy zdjętym kole.

Cytat:
2005-09-30 15:46:09, DarasBB pisze:
Najpierw montujesz nadkola, a na koniec fartuchy (chlapacze). najlepiej pracuje się przy zdjętym kole.

a słuchaj jak założyć nadkola pod spód zdeżaka czy na wierzch bo jak na wierzch a wydaje mi sie że właśnie w ten sposób to znowu nie przykręce fartuchów gdyz są przykręcane do zderzaka za pomoca 3 albo 4 uchwytów i właśni po tej stronie lezy problem w przymocowaniu nadkoli.

Nie wiem czy masz fartuchy oryginalne, ale ja miałem jakies universalne i je wywaliłem, a nadkole przykręciłem na zderzak (jeśli mnie pamięć nie myli )

Za godzinę bede wracał do domu to rzuce na to okiem.

[ wiadomość edytowana przez: DarasBB dnia 2005-09-30 16:05:06 ]

Cytat:
2005-09-30 16:04:33, DarasBB pisze:
Nie wiem czy masz fartuchy oryginalne, ale ja miałem jakies universalne i je wywaliłem, a nadkole przykręciłem na zderzak (jeśli mnie pamięć nie myli ) Za godzinę bede wracał do domu to rzuce na to okiem. [ wiadomość edytowana przez: DarasBB dnia 2005-09-30 16:05:06 ]

No właśnie fartuchy niestety orginalne i tu kot pogrzebany jest prawdopodobnie-ale dzięki

Ja montowałem w kombi nadkola idą na zderzak a chlapaków nie miałem