Blaszki do uniwersalnego zamka centralnego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy zna ktos moze wymiary tych blaszek albo ma rysunki do zrobienia sobie uniwesalnego zamka jesli tak bardzo bym poprosił na priv.!!!!!!!!!!

...egoista...

Też nad tym myślałem, więc proszę nie na priva tylko dla MAS.
Istotnie zrobienie tych blaszek to nie powinno być coś specjalnie skomplikowanego, a różnica w zakupie siłowników (standard/Ford) jest znaczna. Dołącze się do prośby i chętnie skorzystam jeśli ktoś dysponuje wymiarami (lub rysunkami).

Kiedyś podawałem... Na pewno, wystarczy poszukać.

Ale nic nie zmieni mojego podejścia do tego rozwiązania. Uniwersalne siłowniki nie mają takiego momentu (inna przekładnia).

dobra to juz wiemy ze grubość blaszki musi miec conajmniej 1,5mm jeszcze tylko reszta i bedzie ekstra

Może tak??

[img=http://img291.imageshack.us/img291/8590/blaszka9fu.th.jpg]

[img=http://img68.imageshack.us/img68/4406/mocowanieblaszkipodspr281380yn.th.jpg]

sam zakładałem u siebie "uniwersala" za 49 zł , dorabiałem blaszki i bzyka aż miło !!!! W specjalistycznym warsztacie taka przyjemność (centralny + założenie to około 500 PLN).Podpiąłem pod alarm i bzyka z pilota

[ wiadomość edytowana przez: andslu58 dnia 2005-10-01 22:53:15 ]

nie wiem jak jest w nowszych modelach ale w mk4 są już otwory pod zamkiem których rozstaw idealnie pasuje do uniwersalnych siłowników a w zamku jest dodatkowa dżwigienka aby go połączyć z siłownikiem brakuje tylko gumki badz plastkiku w oczku dżwigienki ale wystarczy to zastąpić odpowiedniej średnicy izolacją z jakiegoś przewodu ...

Cytat:
2005-10-02 11:08:12, lebow pisze:
nie wiem jak jest w nowszych modelach ale w mk4 są już otwory pod zamkiem których rozstaw idealnie pasuje do uniwersalnych siłowników a w zamku jest dodatkowa dżwigienka aby go połączyć z siłownikiem brakuje tylko gumki badz plastkiku w oczku dżwigienki ale wystarczy to zastąpić odpowiedniej średnicy izolacją z jakiegoś przewodu ...

w mk4 zamykanie jest osobna dzwigienka, nie jest zintegrowane z klamka. (chyba )