MotoNews.pl
11 Lusterko wsteczne z układem automatycznego ściemniania?!? (116279/72) - PT

Lusterko wsteczne z układem automatycznego ściemniania?!?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wicie co to jest "lusterko wsteczne z układem automatycznego ściemniania"? Jezeli tak to chciałbym sie dowiedzieć na jakiej zasadzie działa, co daje, czy jest grogie gdzie mozna kupić i czy da sie to wsadzić do mojej Omegi B?

Cytat:
2005-09-27 08:48:38, majkel-europe pisze:
Wicie co to jest "lusterko wsteczne z układem automatycznego ściemniania"? Jezeli tak to chciałbym sie dowiedzieć na jakiej zasadzie działa, co daje, czy jest grogie gdzie mozna kupić i czy da sie to wsadzić do mojej Omegi B?

Wiemy.
Przed lustrem jest warstwa żełu, który pod wpływem napięcia przyciemnia się.
Daje IMHO pełen komfort.
Można szukać np. przez allegro, ceny 150-200 PLN, trudno dostępne. Trzeba kupić z wiązką, wtyczka jest nietypowa.
Można bez problemu założyć.

pozdr, Robert

PS: są dwie wersje: jedna tylko ściemniająca, druga do foteli z pamięcią (czyli +mechanika). Obie można brać.

Aaaaaa... to takie myki się wyprawiają w tym lusterku. Hmm... pewnie przejde sie po szrotach w poszukiwaniu lusterka! Wiekie dzięki za wyjaśnienia!

Cytat:
Daje IMHO pełen komfort.

Nie tylko twoim
Lusterko jest naprawde swietne.

To cudo działa na jakiś pstryczek, czy jakoś inaczej??

Cytat:
2005-09-27 12:08:46, merlin pisze:
To cudo działa na jakiś pstryczek, czy jakoś inaczej??

Ma czujniki światłoczułe, i działa "samo".

pozdr, Robert

No to rzeczywiście niezła sprawa. Muszę sam poszukać. Pasuje ono w miejsce standardowego lusterka?

A ktos ma zdjecia seryjnego lusterka z przyciemnianiem. Ja w swej Omedze B CD mam strzsznie grube te lusterko i jak by połączone kanałem z dachem.

Cytat:
2005-09-28 08:03:54, irekwielki pisze:
A ktos ma zdjecia seryjnego lusterka z przyciemnianiem. Ja w swej Omedze B CD mam strzsznie grube te lusterko i jak by połączone kanałem z dachem.

Zwykłe (do rocznika 97) i elektrochromatyczne wyglądają tak samo, ale elektrochromat ma po prawej stronie okrągły czujnik widoczny w płaszczyźnie lustra. I podobne "oczko" z przodu.

pozdr, Robert

potwierdzam , mam takie lustereczko z "oczkiem" i mechanika z pamięciami foteli w swojej bestyjce i jest to świetna sprawa . polecam!!!

bardzo fajna sprawa