Problem z hamulcami.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi o takie cos: Wracałem tydzień temu z pracy do domu i nagle pedał hamulca opadł mi dużo niżej niż przewżnie. Zawsze gdy go naciskałem ładnie sprężynował i hamulce barły ok.
Rozkręciłem koła i jeden z cylinderków stał, wymieniłem go odpowietrzyłem układ i dalej jest to samo, mianowicie pedał z lekkim oporem idzie prawie do dna jak nacisne mocniej hamulce są dość dobre natomiast tak jak kiedyś to było że lekkie naciśniecie powodowała dośc dużo reakcje. Byłem w stacji obsługi MPT i powiedzieli że dla nich jest ok i że hamowniki są w porządku, natomiast ja odczuwam znaczną różnicę bo już tym samochodem jeżdże troche, i teraz pytanie czy mogła mi walnąć pompa?? Czy raczej to coś innego??

Jak bym się zastanowił, czy napewno są całkiem odpowietrzone

Odpowietrzenie odpada sa na 100% odpowietrzone prawidlowo

Jeśli układ jest odpowietrzony i szczelny i pomimo to jałowy skok chamulca jest tak duży
Cytat:
pedał z lekkim oporem idzie prawie do dna

to wskazywało by na pompę.
może tłok, czy to co tam jest, pompy przepuszcza, może po tej awarii nie cofnął się do końca ??

sluchaj mifi gdzie ty w wawie mieszkasz mze bym podjechal i porownamy dwa esperaki??

Na woli ul. Deotymy róg obozowej

mozemy sie umowic jakos na jutro jak oczywiscie nie bede ci przeszkadzal??

jutro będę w w-wie dopiero wieczorem, niestety nie wiem o której dokładnie, myślę że ok. 20 najpóźniej.
Jeśli Tobie taka pora pasuje, to nie widzę przeszkód.

[ wiadomość edytowana przez: mifi dnia 2005-10-01 17:48:14 ]