Jeszcze raz podgrzewanie przedniej szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Wiem że o podgrzewaniu przedniej szyby już było, ale ja mam takie pytano??

Czy jest jakiś cudowny sposób żeby śjakoś sprawdzić przyczynę lub uzdrowić prakujące obszary na szybie które są pozbawione takowego grzania. Dodam że u mnie grzeje tylko taki pasek grubości 10 cm na wprost kierowcy i jeszcze jeden grubości 2 cm w odległości 15 cm w prawo od niego.

POzdrawiam i czekam na jakąś podpowiedź

U mnie pekla szyba i przestala od razu grzac cala polowka szyby po stronie kierowcy, a po stronie pasazera dzialalo. Ale poniewaz mialem peknieta szybe, to cala wymienilem i wtedy juz cala grzala. Szyba zalatwilem za 470 zl z Gliwic.
A co do mozliwosci naparawy w Twoim przypadku to nie wiem???
Nie wiem czy te paski sa ze soba polaczone rownolegle czy szeregowo ale na to wyglada ze rownolegla, skoro Ci dwa paski w odstepie 15 cm dzialaja. Wtedy moze mozna by sie czegos doszukac ale to itak problem, gdyz sa one wtopione w szybe!!!

wyciągam wątek z czeluści. Jak można naprawić pogrzewanie? grzeją sie tylko wybrane paski. Nie mogłem sie doszukac odpowiedzi w archiwum, fakt że nowa szyba to koszt 700 żuli ale nie oto pytam, czy jest jakiś środek aby znów działała cała przednia szyba?

Niestety sie nieda chyba że odłupał byś kawałek szyby w miejscy gdzie nitka jest uszkodzona i polatać ja

to nie tylna szyba ze kupi sie paste termoprzewodzaca i polata sciezki.

O ile wiem, to jesli przestaje grzac jedna z dwoch połow szyby to jeszcze jest nadzieja ze to polaczenie elektryczne zawinilo.
Ale jesli w jednym miejscu grzeje, w innym nie a w trzecim znow grzeje...to juz tylko wymiana