Zamiana licznika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcialbym wymienic zegary na wersje z wyswietlaczem a mam zwykle. Jest mozliwa taka operacja bez wiekszych przerobek
Pozdrawiam

nikt mi nie potrafi pomoc w tej sprawie??

w E-34 osobiście zamieniałem zegary baz digitala na takie z digitalem. wszystko chodziło ok. wspomniana E-34 była z 1991 roku, silnik M-50 2 litry, zegary były z 93 roku.
pozdrawiam

jest tylko troszke innaczej po zmianie zegarów z automatycznej skrzyni biegów, sterownik jest przy skrzyni. u mnie została wyjęta żaruweczka z zegarów i już to nie denerwuje. pojawia sie tez komunikat "getriebeprogram", ale nie zwracam na to uwagi bo zmieniłem skrzynie na manual po awari mechanicznej automata.
po świętach moge wam to opowiedzieć , jak ktoś też planuje zmienić skrzynie, ale to inny temat.

[ wiadomość edytowana przez: krzysiek77 dnia 2005-03-25 09:37:47 ]

Witam

Podczepiam sie pod ten post. Mam E34 z silniczkiem M20 2,0 litra. Czy mozna wymienic zegary, mam takie z licznikiem kilometrow analogowym a chcialbym miec z elektronicznym. Czy wystarczy samo przelozenie zegarow? jak w analogu jest obracany licznik kilometrow, linka? czy elektronicznie jest sterowany?

Tez bym sobie zamienil na wersje z wyswietlaczem. Jesli ktos mial mozliwosc i probowal podpiac to prosze o info. Czy jesli zegary beda od wersji 24V to wskazania ekonomizera beda prawidlowe? Mam E34 2.0 12V silnik M20B20. Pozdrawiam!

Cytat:
Tez bym sobie zamienil na wersje z wyswietlaczem. Jesli ktos mial mozliwosc i probowal podpiac to prosze o info. Czy jesli zegary beda od wersji 24V to wskazania ekonomizera beda prawidlowe? Mam E34 2.0 12V silnik M20B20. Pozdrawiam!

no co ty po co to zmieniać żeby tolo napisał że masz auto po wypadku

Cytat:
2005-09-20 22:43:14, hz10 pisze:
no co ty po co to zmieniać żeby tolo napisał że masz auto po wypadku

a co ma licznik do wypadku i po co wymieniles moja osobe w tym poscie? jedyne co moze przyjsc na myslc po zobaczeniu nowszych licznikow przy m20 to to ze poprzednie sie zepsuly.

Cytat:
a co ma licznik do wypadku i po co wymieniles moja osobe w tym poscie?

no jak to po co bo jak zobaczysz coś nie tak w danym roczniku to zaraz piszesz że "ta to po wypadku bo ma nieorginalne cos tam" i dlatego przytoczyłem ciebie
bez uraz

Cytat:
2005-09-21 00:06:57, hz10 pisze:
no jak to po co bo jak zobaczysz coś nie tak w danym roczniku to zaraz piszesz że "ta to po wypadku bo ma nieorginalne cos tam" i dlatego przytoczyłem ciebie bez uraz

jak widzimy nerki i pas przedni od nowszego modelu to mamy 2 mozliwosci, albo ktos sobie zmienil bo sie zna, lubi swoj samochod i chcial go upiekszyc albo poprostu byla bita co w naszym kraju jest bardziej prawdopodobne. tak samo z kierownicami, tyle sie naogladalem ze juz wiem ktore w jakim roczniku byly i od kiedy z poduszkami wiec takie rozne "drobiazgi" odrazu rzucaja mi sie w oczy jesli sa zmienione ale zegarow to nigdy nie komentowalem

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-09-21 00:24:16 ]

Dołaczam się Mam ten sam problem od roku i nikt nie potrafi mi pomóc (

Dobijam chłopaki do was! Kupiłem miesiąc temu zegary digital i nie bardzo wiem czy podmiana ze zwykłymi jest możliwa.

Rzuć na tace.......................................GRANAT !!!!!

Ja mam E34 M20
NIE DA sie podmienic zegarów. 6mc szukałem takich co pasują więc mam o tym lekkie pojęcie.
Generalnie będą działać każde, ale obotomierz zle pokazuje, albo temperatura od tyłu, albo żle liczy kilometry (w milach).
Propnuje dać sobie spokój z tymi zegarami. Chyba że masz okazję probowac je za darmo.
PS: nawet te z rolkami na kilometrach wyjęte z diesla nie pasują.

Ja mam digital,ale chciał bym założyć białe nakładki z niebieskim podswietleniem i nie wiem jak się do tego zabrać.Robił juz kto coś podobnego??