| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-03-19 23:06:20 Odkupiłem wydech KN od Adminka bo narzekał że jest za głośny, a ponieważ mnie taki "hałas" kręci, stałem się jego nabywcą...
Było troszęczkę problemu z jego montażem gdyż ja mam zamontowany hak który przyspawany jest do dodatkowej belki która to właśnie utrudniała założenie wydechu... Jedynym wyjściem było przewiercenie podłogi bagażnika na wylot i umocowanie tam haka... wszystko widać na zdjęciach... Drażni mnie jedna sprawa - końcówki zbyt mało wystają spod samochodu - wydech jest jakby schowany pod nim - inaczej nie można było tego zrobić... No i coś wam powiem... Espero chodzi jak Subaru Impreza! Bo ja mam wolny wydech - czyli pustą rurę od kolektora po sam jej koniec! Bez katalizatora i tłumika środkowego! A jeszce jak teraz doszedł ten głośny wydech końcowy to już całkowicie uszy więdną! Szczególnie jak ktoś sobie siądzie na tylnej kanapie - nie da się tam wytrzymać bo człowiek wpada w "dziwny" rezonans"! Tym samochodem już się nie da się "normalnie" jeździć... to już zdecydowanie nie jest samochód rodzinny...w dodatku strzela gdy zdejmuję nogę z gazu... I powiem wam jeszcze że ku mojemu zdziwieniu zdecydowanie poczułem poprawę przyspieszenia !!! Zresztą sami zobaczycie na zlocie - jak dla mnie miód dla uszu Postaram się go nagrać jako MP3 albo MPEG i wżucić na Forum...
![]() |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-03-19 23:22:08 No niezłe, ale czy z tym chałasem nie przesadziłeś, ja na swoim uważam że to już maksimum jakiemogę wytrzymać....
|
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-03-19 23:56:45 Ładnie. Tylko co na to panowie policjanci... |
Zabol BMW 318i Touring Łódź | 2003-03-20 08:30:35 bardzo mi się podoba ten wydech Łukasz |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-03-20 08:32:51 Proponuje zajzec do watku o cichym tłumiku mój obecny a raczje były też jest do sprzedania a wyglada dokładnie identycznie.... i jest ZNACZNIE!!!!! cichszy od KN... bo na puszcze z komorami a nie pustym przelotem..... |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2003-03-20 08:40:33 A jakby sobie zamontowac takie dwa? |
piotr-ek | 2003-03-20 08:53:28 A ja mam założone jakąś śmieszną błyszczącą nakładkę na rurkę (tak było jak kupowałem). Jutro będą mi robić bębny, to ją wymontuję. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-03-20 09:28:56 rozważałem możliwość założenia dwóch owalnych końcówek po obu stronach auta, koszt to około 660zł (materiał + robocizna) - problem, polega na tym że w tym (tańszym) rozwiązaniu jest tylko jedna pucha - efekt wizual niezły , ale w zimie dymek leci tylko z jednej rury a to już kicz. Dlatego zdecydowałem się na 2x100 proste,
muszę je wypolerować bo od nowości tego nie robiłem
Pozdrawiam - Diackon Lubi co się ma, jak się nie ma co się lubi [ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2003-03-20 09:32:41 ] [ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2003-03-20 09:33:48 ] |
Tomek_L Espero 2.0 FULL WYPAS Katowice | 2003-03-20 11:46:05 Tomkowi Mydłowskiemu to proponuje dopisać się tutaj
P.S. Jakoś nie przedstawiłeś kontrargumentów na temat olejów francuskich więc uznaje że ich nie masz |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-03-20 13:29:13 A ja jak sie spotkałem z Łukazem Gajerem w środe wieczorem to powiedział że wcale go już ten głośny wydech tak nie kręci no prosze jak to ludzie gusta zmieniają Łukasz jak juz nim pojezdzisz i dojdziesz do wniosku ze jest za glony to pewnie ja bede trzecim wlascicielem tego wydechu |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2003-03-20 19:45:30 Łukasz: jakbyś chciał kupić tłumik podobny do tego co miales to tak sie sklada, ze moge Ci odsprzedac swoj za.... no powiedzmy 350 - nie był dużo jeżdżony, ładnie wyglada - bedziesz mial cicho i bedziesz kozak |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-03-21 09:49:14 Zgadzam sie z tomkiem, ludzie ktorzy jezdza wolno bardzo czesto stanowaia jeszcze wieksze zagrozenie niz nic ktorzy jezdza okolo 120-140 km/h!!
a najlpesze jest to ze u nas w karju to chyba polowa idiotow ma zakodowane ze nie wazne czym jezdza, maluchame czikusiem czy żelazkiem muszą jechać lewym pasem i na lewy się cały czas pchcać... aż mi czasem nóż w kieszeni się otwiera i spycham ich z drogi jak tylko moge!!!! |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-03-21 10:32:45 zastanawiam się nad założeniem stroboskopu na światłach mijania, można by tak spychać ludzi z lewego |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-03-21 17:58:40 "...zastanawiam się nad założeniem stroboskopu na światłach mijania, można by tak spychać ludzi z lewego..."
O tym samym pomyślałem Krzychu! Dla mnie to bardzo pomocny patent! |