Jaka antene na zime? Czy magnes nie przeszkadza?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam radyjko uniden 520xl i antenke hustler 100cm., czy magnes w zimie nie przeszkadza? W tym okresie jest duza wilgotnosc, wiadomo wszystkim jak sie to ma do magnesu. Moje drugie pytanie jest takie:
Czy do tej anteny moge zastosowac uchwyt na stale, jaki polecacie?
Chodzi mi o taki przy ktorym nir trzeba wiercic dziur w autku.
Gdzie go zamontowac w renault clio III z 2004 roku tak aby nie stracic na osiagach? I wreszcie ile taki uchwyt kosztuje?
Wszystkim z gory dziekuje za podpowiedzi.

Magnes na zime to nieporozumienie...chyba ze masz GARAZ cieplutki ;D jesli parkujesz pod chmurka to nie wiem...przykrywanie autka... albo skrobanie dachu. Ja po 1 dniu SZRONU podziekowalem za magnesowke.
A ogolnie uzytkuje sie rewelacyjne!

ja jeszcze nie zimowalem z cb. Ale ja narazie problemu nie widze. Zeby nie szorowac po dachu kup odmrazacz w sprayu spryskaj miejsce gdzie bedzie stal magnes wytrzyj i koniec. Jak dla mnie zaden problem...

Cytat:
2005-10-24 23:11:07, Focus pisze:
ja jeszcze nie zimowalem z cb. Ale ja narazie problemu nie widze. Zeby nie szorowac po dachu kup odmrazacz w sprayu spryskaj miejsce gdzie bedzie stal magnes wytrzyj i koniec. Jak dla mnie zaden problem...

Pogadamy w styczniu albo w lutym, jak już będziesz miał dość codziennego odmrażania dachu

Nie mam dużego doświadczenia jeśli chodzi o CB a o magnesówkach to wiem najmniej, ale umiem wyszukać w internecie ciekawe strony.

Poszukaj tutaj - >Kliknij ;]

Jest dosyć sporo mobilków. Może któryś sposób akurat Ci wpadnie w oko, albo podrzuci jakiś pomysł . Osobiście pomysł z zamontowaniem anteny na masce mi się nie podoba ... ale to kwestia gustu

Pozdrowienia.

P.S. Osobiście mam zamontowane tak Fela, ale to wszystko zależy od tego jak się klapa otwiera. A poza tym jak sobie przypominam to chyba w Clio jest w tym miejscu plastikowy spojlerek więc chyba odpada.

A ceny takich uchwycików są różne...
Taki jak na tych zdjęciach felci i clio to jakieś 20 - 30 zł zależy gdzie
Ale można kupić Presidentowskie w ładnej plastikowej obudowie nawet za 50 zł ... ale to już chyba przesada. Polecam przeglądnąć allegro

Np. Tu jest dosyć tani i ładnie wyglądający

lub

Ja mam taki dzwonek...

[ wiadomość edytowana przez: magz999 dnia 2005-10-25 09:49:32 ]

Cytat:
2005-10-24 23:14:56, MacTB pisze:
Pogadamy w styczniu albo w lutym, jak już będziesz miał dość codziennego odmrażania dachu

ja juz po dwoch dniach mam dosc codziennego odmrazania szyb Mnie to nie przeraza ze zamiast psiknac po przedniej szybie to psikne i troszke na dachu...

ja korzystam z magnesowki ml145, tylko ze ja zawsze na noc sciagam i powiem ze zima nie zima nie mialem problemu, raz tylko najadlem sie strachu jak w lecie przy 120km/h w zakrecie sie odleila od dachu renaulta 19 ale wrocila na swoje miejsce, ja jestem zadowolony poza tym jak siadam do innygo auta to biore antene i radio wpinam w gniazdo zapalniczki i po problemie