Wtryski nie podaja paliwa na gazie chodzi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem.co jest na gazie chodzi jak przelaczam na bezyne nie dostaje dawki do wtryskiwaczy dochodzi i dalej stop co sprawdzic jak sie do tego zabrac rozebrac listwe przy wtryskiwaczach czy co mam omege kombi a

A sprawdzales pompe paliwa? jak nie to zobacz czy czasem nie padla

pozdr.

mysle ze mogla pasc pompa paliwa.ps:pewno wiesz o tym ze podczas jazdy na gazie zawsze musi byc chociaz troche paliwa bo jest ono przetaczane caly czas przez pompe jak rownie chlodzi wtryski,i jak bys nie mial paliwa to moze zatrzec sie pompa i pasc wtryski.pozdrawiam.

jeszcze sobie przypomnialem ze moj kolega mial podobny przypadek tylko w golfie ,mechanicy przekopali polowe silnika,razem kosztowalo go to 2000tys i nic.jak sie okazalo przytkal sie filtr paliwa.

W niektórych instalacjach (jeżeli nie w większości)
w momencie przejścia na gaz przekaźnik odłącza wtryski (masę wtrysków). Jak pójdzie ten przekaźnik to nie ma możliwości
pracy na benzynce... Jaką masz instalkę I, II generacja???

[ wiadomość edytowana przez: marekcaramba dnia 2004-02-06 07:26:37 ]

Wiem, że ten post ma już rok, ale mam pytanie, gdzie montowany jest ten przekąźnik?

przekaznik to raczej druciarstwo. powinien byc emulator wtryskiwaczy. gdzie on jest?
jesli chodzi o emulator, to montuje sie go w ten sposob, ze odlaczamy oryginalne przewody od wtryskiwaczy i wpinamy sie pomiedzy nie a wtryskiwacz. w takim przypadku wystarczy je odpiac i podlaczyc orginaly. jesli emulator jest uszkodzony, to po tej operacji bedzie latal na benzynie, a na gazie juz nie. pozostanie wymiana emulatora.
jesli chodzi o przekaznik, to moze on byc wszedzie...

Ja tez tak mam na gazie chodzi a na benzynie szarpie (na jeden gar nie chodzi) Wtryskiwacz masz zapieczony i musisz go tylko wymienić.
Podobno jest to klasyczny przypadek posiadaczy instalacji gazowej, tórzy nie jeżdżą na benzynie
Cytat:
2004-02-05 01:52:51, rafal71 pisze:
jak sie okazalo przytkal sie filtr paliwa.

filtr można łatwo sprawdzic. Przełącz na benzyne i wejdz na wysokie obroty, jesli go zmuli to wina filtra.

Pozdrawiam

Filtr wymieniony, a problem jest tylko przy zapalaniu ciepłego. Trzeba dłużej kręcić, potem już jest OK. Na forum LPG radzą sprawdzić modulary wtryskiwaczy. Jak odepne instalkę LPG to nie mam żadnych problemów, tak, że będę raczej szukał po tej stronie.

Cytat:
jesli chodzi o przekaznik, to moze on byc wszedzie...

Najczęściej gazownicy montują go w pobliżu reduktora, ale oczywiście są wyjątki.