Komputer w poldku?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie jakie są objawy uaszkodzonego komputera.
Bo u mnie nie działały 2 i 3 cylinder.Wymieniłem moduł pod cewkami i na 40 km pomogło.dojechełem zgasiłem silnik,i już nie dał się uruchomić strzelanie w tłumiku dym z filtra powietrza,przy kręceniu rozrusznikiem słychać zapłony i następuje blokowanie wału rozrusznik nie może chwilami przekręcić.bywa że zaskoczy ale brak wolnych obrotów.
pozrawiam wszyskich wiedzących

Cytat:
2006-09-29 20:46:18, Jacolek212 pisze:
.. blokowanie wału rozrusznik nie może chwilami przekręcić...

a jaki to ma związek z komputerem?

Przepraszam ,ale to ja zadałem pytanie

Cytat:
2006-09-30 20:28:07, Jacolek212 pisze:
Przepraszam ,ale to ja zadałem pytanie

to teraz poczekaj grzecznie na odpowiedź

Cytat:
Mam pytanie jakie są objawy uaszkodzonego komputera. Bo u mnie nie działały 2 i 3 cylinder.Wymieniłem moduł pod cewkami i na 40 km pomogło.dojechełem zgasiłem silnik,i już nie dał się uruchomić strzelanie w tłumiku dym z filtra powietrza,przy kręceniu rozrusznikiem słychać zapłony i następuje blokowanie wału rozrusznik nie może chwilami przekręcić.bywa że zaskoczy ale brak wolnych obrotów. pozrawiam wszyskich wiedzących

daj jakąś szansę, żeby odpowiedzieć .. Model, silnik, rok ?

caro,1,6gli 1996

Cytat:
Mam pytanie jakie są objawy uaszkodzonego komputera. Bo u mnie nie działały 2 i 3 cylinder.Wymieniłem moduł pod cewkami i na 40 km pomogło.dojechełem zgasiłem silnik,i już nie dał się uruchomić strzelanie w tłumiku dym z filtra powietrza,przy kręceniu rozrusznikiem słychać zapłony i następuje blokowanie wału rozrusznik nie może chwilami przekręcić.bywa że zaskoczy ale brak wolnych obrotów. pozrawiam wszyskich wiedzących

A masę na akumulatorze masz? Wyczyść klemy, ja też miałem sensacje z zapalaniem (w tym częsty brak prądu nawet na światła awaryjne). Akumulator 2-letni Centry. Pomagało ruszenie klemami. Jestem po ich wymianie i oczyszczeniu biegunów akumulatora. Myślę, że będzie OK.

masę mam ,dla uzupełnienia były kody 12 i 44,wtedy gdy stwierdziłem pracę na 1 i 4 cylindrze tylko.12 jest zawsze to wiem bo wał stoi.teraz zakręciłem przy długich i nie przygasają i nie zacina sie rozrusznik brak zapłonów bo zdjąłem koło pasowe i czujnik położenia wału nic nie wie.wygląda to tak jakby zapłony poprzednio były nie w tym momencie co trzeba stąd dym w filtrze i blokada tłoków.ale gdzie powód tego zjawiska bo co wymieniłem to napisałem wcześniej.od świec doszedłem do komputera jeżeli nie on to co ???????????