Cykający przekaźnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Cyka mi przekaźnik w MKV prawdopodobie od kierunkowskazów. Jest to objaw nie regularny-cyka kiedy mu sie zachcei z częstotliwościa jaką chce . Jak włącze którykolwiek kierunek to cyka tak jak powinien, po wyłączeniy kierunku znowu sobie zaczyna szaleć. Występuje to coraz częściej. Dodam że w momencie kiedy sobie cyka kierunki się nie zapalają. Zespolony pada czy sam przekaźnik?? Dziwny objaw Pomóżcie.

Pozdrawiam

jest jeszcze jedna opcja-skrzynka bezpieczników.

Witam!
Powiem tak: padł mi zespolony i to właśnie ta nieszczęsna strona gdzie są kierunki i zmiana świateł, ale objaw bardziej był skoncentrowany na zmianie, ale może to być przyczyna tego cykania , jak to napisałeś. Mój kuzyniak miał identyczny objaw (Ford Fiesta - bardzo podobny wyłącznik, niemal identyko), tylko że jemy cykało jak włączał kierunki. Pomogło przeczyszczenie styków od kierunkowskazów w wyłączniku zespolonym.

Wielkie dzięki za podpowiedź. Postaram się wyjąć drania i przejże styki. Mam nadzieje że pomoże. Jest to ten sam dźwięk jaki wydaje uruchomiony kierunkowskaz tylko bez jego uruchamiania . Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to chętnie je poznam

Pozdrawiam

Niedawno miałem taki sam objaw tykanie jak z przekaźnika od czasu do czasu, ale okazało się ze to sprężynka od skrzynki bezpieczników poluzowała się i na nierównościach stukała. Wystarczyło ją tylko podgiąć i podkleić taśmą w uchu mocującym i problem znikną.

No nietety mi cyka nawet na postoju. Wystarczy, że przekręcę stacyjkę i już cyka bez zapalania auta.

to lepiej pojedź do elektryka oni wiedzą lepiej u mojego ojca przepaliła się ścieżka w skrzynce bezpiecznikowej i zrobili mu nową i jest git

Myślałem już o odwiedzinach u fachowca tylko problem taki, że te objawy raz są a raz nie i cięko o diagnoze w warsztacie. To trzeba nasłuchać i zlokalizować a przeważnie pojawia się to jak się gdzieś spieszę Dla tego pytam tu obecnych czy ktoś się nie spodkał z tym zjawiskiem.