MotoNews.pl

Pilna pomoc - podłączenie klaksonu na desce rozdzielczej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
musze podłączyć klakson, bo wieczorem wyjeżdzam w trase, a wczoraj zatrzymała mnie policja....
Mam przycisk samopowrotny z dwoma cyckami do połączenia, kabel idący do klaksonu przetne i podprowadze pod przycisk. tylko poradzcie mi który kabel do czego co i jak. Z elektryki jetem noga, z prądem miałem tyle wspólnego że raz mnie kopnął i sie więcej niedotykałem... ale teraz musze.
Koledzy radzcie!!

Cytat:
kabel idący do klaksonu przetne i podprowadze pod przycisk

jesli masz instalacje calkowicie oryginalna to jeszcze musisz w takim razie zlaczyc na stale styki ktore sa przy oryginalnym przycisku klaksonu na kierownicy.

ps: moim zdaniem najlepiej wpiac sie w te kable jeszcze wczesniej. ja poprostu wpialem sie w kostki, odpinajac kabelek do klaksonu i nie niszczylem oryginalnej instalacji...

przesłałem ci schemat na mail może pomoże

albo poprowadzic kabel dodatkowy z akumlatora i tez po sprawie(nic nie trzeba szukac i wypinac) tylko dac bezpiecznik!

Spoko, klakson podłączyłem wg schematu zwierzyny. Dziękuje za porady.

Jak rozumiem to gliny nie będą się czepiać jak klakson niebędzie na kierownicy - tak czy nie ?????????

wczoraj miałem kontrole... i nawet sie nieczepili że niebyło go wogóle....... i dali mi mandat za "dobrą jazde"