MotoNews.pl
1 Duzy klopot, autko nie chce jechac na benzynie (115557/0) - PT

Duzy klopot, autko nie chce jechac na benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na gazie idzie idealnie, a na benzynie objawy sa nastepujace: na biegu jalowym prawie gasnie, gaz w podlodze i 1500 obr/min, mniej dodajac gazu mozna maksymalnie osiagnac 4000 obr/min. wczoraj jechalem 40 km/h maksymalnie, tlumik sie trzesie a odglos jakbym traktorem jechal, tak jakby mu tylko dwa gary chodzily (czy to mozliwe). jesli chodzi na LPG to musi cos na drodze bak-wtryski. moje przypuszczenia:
1.wytracila sie woda z paliwa bo zadko na benzynie jezdze
2.pompa paliwa ale wymieniana byla 20000 km temu
3.filtr paliwa nie wymieniany od bardzo dawna
4.zrabane wtryski
moze ktos mial podobny problem
prosze o pomoc
z gory dziekuje

ja mam..wkreca sie do konca obrotow ale bardzo trudno..i...nie wiem dlaczego pomogl reset kompa..ale na krotko..objawy identyczne jak twoje

Skoro, jak piszesz filtr paliwa był bardzo dawno nie wymieniany,to może zacznij od tego, że go wymienisz?.....

Cytat:
2005-09-23 18:25:53, Esperynek pisze:
Skoro, jak piszesz filtr paliwa był bardzo dawno nie wymieniany,to może zacznij od tego, że go wymienisz?.....

]

ale to nie filtr powietrza nie wymieniany zbyt dlugo nie daje sie potem odkrecic i w skrajnej sytuacji trzeba wymieniac przewod paliwowy ale przy najblizszej wizycie w aso bedzie podjeta proba wymiany

nie wykręcaj tylko wytnij i daj na gumowe wężyki, tak się to robi , bo wkręcanie to porażka

Ale mi to wygląda na padnięte wtryski

Cytat:
2005-09-24 10:54:25, Krzysiek-Diackon pisze:
nie wykręcaj tylko wytnij i daj na gumowe wężyki, tak się to robi , bo wkręcanie to porażka Ale mi to wygląda na padnięte wtryski

krzysiek.ale piszesz o mnie? u mnei to w ogole jest jakis inny problem..pisalem o tym w innym watku..reset kompa pomogl..ale na krotki czs..po tygodniu problem wrocil..ogolnie i tak nie bede tego sam robil tylko przy wymianie rozrzadu lada moment powiem im zeby zerkneli

Qbaj, a ty też na LPG spoko tylko PB kicha??

bylem u mechanika, zaproponowal wlasnie taki sposob wymiany filtra o jakim piszesz, ale powiedziel ze to nic nie da, bo to wtryski. ale jak posluchal jak chodzi na benzynie to powiedzial zebym dolal swierzej dobrej benzyny oraz srodka do czyszczenia ukladu wtryskowego, i tak tez zrobilem. dalem shell v-power dolalem tego preparatu i jezdze na benzynie, moze sie jeszcze da uratowac.
pozdrawiam

Cytat:
2005-09-24 21:36:35, Krzysiek-Diackon pisze:
Qbaj, a ty też na LPG spoko tylko PB kicha??

tak

co do uwagi o jezdzie na pb to tez zauwazylem..tylko moje skapstwo mi na to nie pozwala ze..jadac dluzszy czas na pb silnik zaczyna lepiej pracowac..byc moze trzeba jednak przejechac ze 100kilosow i przedmuchac instalacje pb ale filtr swoja droga do wymiany

wymień filtr paliwa, tam jest przyczyna (znajomy miał to samo - identyko) po wymianie spalonej pompki paliwa, wtryskiwaczy bo były zaj.. brudem (przyczyną był zabrudzony BARDZO filtr) i włożeniu nowego filtra przejechał kilka tys. i znowu problem: na paliwie dławił się, i nie wchodził na obroty, już chciał wymieniać znowu wtryski ale wymienił tylko filtr paliwa i jak ręką odjął, jest GIT, niestety jakość paliwa jest marna trzeba często jeździć na paliwie lub dolewać substancji czyszczących, pozdrawiam