| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
hexe Omega B Caravan Sopot | 2005-09-22 10:48:22 No więc było tak
Poczytałem sobie troszkę wasze posty o samodzielnym przyciemnianiu szyb (i w ogóle o przyciemnianiu) i stwierdziłęm radośnie - a co mi tam, prubuję. Nabyłem więc radośnie roleczkę folii i uzbrojony w wiele fizmatentów z jedna sztuką schłodzonego piwka udałem się do garażu. Zmarnowawszy radośnie jedną rolkę udałem się, w przekonaniu własnych sił i nabytych umiejętności po następną. Zmarnowawszy drugą, kląc gromko i rozrzucając po garaży narzędzia wszelkie pognałem z rozwianym włosem do domu. Na miejscu policzywszy ukryte przed małżonką zaskórniaki chwyciłem za telefon. Po kilku chwilkach, ziorientowaszy się co kto i za ile podjełem jedyną słuszną decyzję i umówiłęm się do Jaana. Po odbiór auta lazłem z nieco kwaśną miną, mając na względzie uszczuplenie funduszy przeznaczonych na sprawdzanie z kolegami jakości piwa w lokalnych pubach. Na miejscu oniemiałem. Za jedyne pięć stówek moje kochane autko nabrało nagle całkiem innego wymiaru. Powiem więcej, jest zajebiście i w ogóle karwa mać Nie dość że pięknie, solidnie to i na gwarancji
Niech mnie tylko jakiś zasrany bombelek wyskoczy to mili panowie będą się męczyć i spuszczać nad mą bestyjką a ja w tym czasie będę myślał do którego pubu w ten weekend będzie bliżej
Eeeech, bestyjka pięknieje z dnia na dzień i teraz żaden gej parchaty nie będzie mi dzieciaka na foteliku podglądał |
Potatoe Omega B Caravan (aut ... Gdynia | 2005-09-22 10:53:24 Hexe, musisz wstawić nowe zdjątko do swojego profilu. W którym miejsu tak świetnie przyciemniają, bo sam planuję taki krok ale za jakiś czas jak będzie wolna kasa. Będe wypatrywał twojej ściemnionej bestyjki na drodze.
Pozdrawiam |
hexe Omega B Caravan Sopot | 2005-09-22 11:04:43
) |
hexe Omega B Caravan Sopot | 2005-09-22 11:55:25 Zdjęcia już dodałem. Folię wybrałem najciemniejszą o przepuszczalności 5%. Rewelka, z zewnątrz nic nie widać a od środka całkiem całkiem czyli bumbastik |
Potatoe Omega B Caravan (aut ... Gdynia | 2005-09-22 12:42:16
Brawo Hexe wyszło piknie!! jeszcze przód by się przydało ściemnić (jak wygląda tak na prawde sprawa z przyciemnionymi przednimi?! są legalne czy nie?!). Panie "Senatorze"
W poprzednim autku też sam sobie przyciemniłem ale nalugałem się niemiłosiernie, koszt po prostu śmieszny (jedno zero mniej niż dał hexe) ale bałbym się coś spieprzyć w omci. Ale co ja myśle o zmianach kosmetycznych jak przede mną prostowanie, nastawianie, szpachlowanie i lakierowannie po bandycie który jeździł moim autem prędzej. Naprawy planuję na zime iwęc na zlocie to za pięknie nie będzie wyglądać No cóż. |
Potatoe Omega B Caravan (aut ... Gdynia | 2005-09-22 12:42:54
Brawo Hexe wyszło piknie!! jeszcze przód by się przydało ściemnić (jak wygląda tak na prawde sprawa z przyciemnionymi przednimi?! są legalne czy nie?!). Panie "Senatorze"
W poprzednim autku też sam sobie przyciemniłem ale nalugałem się niemiłosiernie, koszt po prostu śmieszny (jedno zero mniej niż dał hexe) ale bałbym się coś spieprzyć w omci. Ale co ja myśle o zmianach kosmetycznych jak przede mną prostowanie, nastawianie, szpachlowanie i lakierowannie po bandycie który jeździł moim autem prędzej. Naprawy planuję na zime iwęc na zlocie to za pięknie nie będzie wyglądać No cóż. |
Arturro7 Omega A Nowe | 2005-09-22 13:05:27 Właśnie w tej chwili mi przyciemniają w JAAN-ie. Wymieniałem też 3 dni temu przednią i spierdzielili, więc poszli po kosztach, a kiedy wspomniałem o przyciemnianiu, to powiedzieli, że robią to normalnie za 350 zł, ale dla mnie za 150 . O 16-tej odbieram, jeśli się uda, to jutro już wrzucę nowe fotki. Jeśli ktoś blisko mnie mieszka, to polecam właśnie Grudziądz. I powtarzam nie 500, a 350 zł kasują.
Pozdrawiam. Ps. Pytałem w drogówce i mówili, że przednie muszą mieć przepuszczalność 70 %, to taka, jak robią czasem fabrycznie, natomiast tył w/g uznania . |
Potatoe Omega B Caravan (aut ... Gdynia | 2005-09-22 13:13:12 Wiesz Arturro, przepuszczalność 70% OK ale jak to udowodnić Policji, jakieś homologacje, wbicia do dowodu czy cuś. Trafisz w mieście na normalnego lub na jakiegoś maliniaka na trasie, który jeszcze Gazikiem pomyka (na marginesie świetne autko) i zabierze Ci maliniak dowód. I problem. Dupna sprawa z tymi przednimi.
W jakim czasie Ci ściemniają? Może którymś razem pojade tam na kawke i obiadek, a oni w tym czasie będą ściemniać (oczywiście szyby) |
Arturro7 Omega A Nowe | 2005-09-22 13:16:18 Zaraz dzwonię na stację diagnostyczną i zapytam, jak oni sobie z tym radzą .
Pozdrawiam. |
Arturro7 Omega A Nowe | 2005-09-22 13:26:20 Już wiem . Każda stacja ma przyrząd, tyle, że pomiaru i tak dokonuje policja (szyby możesz np.przyciemnić po przeglądzie, tak samo na przegląd możesz z pożyczonymi oponami przyjechać). Jeśli masz przód przyciemniany fabrycznie, to ok. Jeśli robi Ci to firma, to musisz posiadać certyfikat, firma musi Ci go wystawić. Dokładniej jest tak, że przód musi mieć 75 % przepuszczalności, boczne z przodu 70%. Tylne szyby (boki i duża) możesz mieć nawet zamalowane czarną farbą, ale musisz posiadać lusterko z prawej strony.
Pozdrawiam. |
Arturro7 Omega A Nowe | 2005-09-22 13:43:10 Są jakieś firmy, które profesjonalnie zajmują się przyciemnianiem przodu. Ale jest ich bardzo mało. Wszystkie fabrycznie przyciemniane, muszą mieć dopuszczalną przepuszczalność,a jeśli policyjne mierniki wskazują inaczej, to są walnięte i wtedy pozostaje nieprzyjęcie mandatu i najlepiej niech idą do producenta , jeśli coś im nie pasi. Tu , gdzie mieszkam, nie było (jak dotąd) przypadku takiego, że fabryczna nie była prawidłowo przyciemniana. W JAAN-ie też przyciemnią , ale na odpowiedzialność klienta. Zresztą dowiedziałem się, że chyba byłby problem z folią o wymaganej , prawidłowej przepuszczalności światła. |
Potatoe Omega B Caravan (aut ... Gdynia | 2005-09-22 14:00:32 Na własne ryzyko!!! Zawsze to samo, jak ktoś ma za coś wziąć odpowiedzialność to zawsze są problemy. Chociaż cała przyciemniona wygląda BOSKO!!!
Panie, broń nas przed LOB TESTami
![]() |
Potatoe Omega B Caravan (aut ... Gdynia | 2005-09-22 14:01:35 Kułde w mołde, gdzie obrazek??!! |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2005-09-22 14:09:01 kułde w mołde, na Twoim dysku
było mówione, coby coś pokazać na forum musi być na serwerze... podeślij na zork86@gmail.com
no i nie brać mojego podpisu do siebie, większość LOB Testów jest ok |
Potatoe Omega B Caravan (aut ... Gdynia | 2005-09-22 14:13:32 AHMM teraz wszystko jasne!! Chciałem walnąć jako cytat ale jakoś tak wyszło. Pośle zaraz tam zdjątko. Taka mała beczka |
Potatoe Omega B Caravan (aut ... Gdynia | 2005-09-22 14:43:02 wow udało mi się. nie wierzę. Zlot TESTów Oczywiście nie z LOB [ wiadomość edytowana przez: Potatoe dnia 2005-09-22 14:45:01 ] |