Cisnienie w oponach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie powinno byc cisnienie w oponach w Ponym bo nigdzie nie moge znalezc...

Daj znać zabelowi. W tej książce co on ma powinno to być.

P.S. Rozumiem że nalepke przy drzwiach sprawdzałeś??

U mnie nie ma tej nalepki od poczatku Nie wiem czy w innych Poniaczach tez nie bylo... Co do tego cisnienia to gdzies wyczytalem ze to 1,9 ale jakos malo mi sie wydaje. Myslalem ze z 2,0 to minimum...

U mnie w Sonacie jest 2,1 więc może w Ponym 1,9 to akurat

ja w swym poniaczku pompuje 2,0 lub2,1 ale wtedy mi cd przeskakuje...

Hehe ja pompuje AZOTEM na 2.4 bara w kazdym kolku (ale to na alumach i szerszych lackach )

Ja mam w poniaczu na drzwiach kierowcy info o cisnieniu w gumkach...na wszystkie cztery laczki jest 1.93 bar
ale do letnich daje jakies 2.1 a do zimowych kolo 2

Cytat:
2003-12-27 22:23:14, paq pisze:
Hehe ja pompuje AZOTEM na 2.4 bara w kazdym kolku (ale to na alumach i szerszych lackach )

Tylko żeby ci te kola same kiedyś nie odjechały po tym Azocie

Ten azot to dobry patent...Podobno lacki nie parcieja tak jak przy zwyklym powietrzu...ale co to wiecej daje to nie mam pojecia

ciśnienie pozostaje to samo ! głowna zaleta azotu

ja tak zawsze koło 2 wciskam

no wlasnie walnalem 2 ale jakos tak malo ciagle sie wydaje...to chyba przez to zimno

Ja w swoim mam naklejkę na drzwiach i na niej jest dokładnie 1.93 na wszystkie koła. I to niezależnie czy gumki 155/80 czy 175/70 (oczywiście 13")

sorki za late. wszystkie znaki na niebie wskazują na 193 kPa (28psi) oczywiście przy standardowych gumach producenta. osobiście walę 2.

Dzieki serdeczne za podpowiedzi...teraz juz wiem jak psikac powietrzem w oponki

Panowie , a jak ktoś ma niestandardowe opony 14" -185/60 to ile wcisnąć??????Opony nówki
Na stsndardowych 13" pisze żeby wciskać 19,3

Cytat:
2005-10-09 14:30:11, Tomasz1023 pisze:
Panowie , a jak ktoś ma niestandardowe opony 14" -185/60 to ile wcisnąć??????Opony nówki Na stsndardowych 13" pisze żeby wciskać 19,3

A dlaczego niestandardowe? Z katalogu wynika ze sa to normalne oponki do skupe. W moje pompuje 2,2 kazda pora roku. Nie slizga sie i nie zdziera krawedzi. Wiec chyba ok.