| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
keisim Membre du forum peugeot 405 mi16 Jastrzębie Zdrój | 2005-10-03 12:48:05 Cześć jestem tutaj nowa. Mam peugeota 405 mi 16 z 92 roku. Od pewnego czasu coś jest z nim nie tak.. to znaczy stracił moc , zamiast oleju - budyń. Skaczą mu obroty i wogóe zrobił się z niego muł i strasznie się grzał. Mało tego.. po około miesiącu jazdy takim samochodem stało się jeszcze coś. Nagle przestal odpalać. Rozrusznik "kręci" ale nic poza tym się nie dzieje. Zholowałam samochód do warsztatu - przestał tam tydzień a facet doszedł do wniosku ze gdzieś jest przerwa na wiązce kabli a on nie będzie się w to bawił. Spoko - zaciągnełam sacmochód na drugi warsztat - wiedziałam już chociaż że potrzebuję elektromechanika - po 3 dniowej wizycie na tym warsztacie samochód odpalił -okazało się że jakaś kostka była poprostu wypięta ze swojego miejsca (pod filtrem powietrza) nawiasem mówiąc... nie zaglądałam nawet pod maske wiec ciekawe jakim cudem sama się wypieła. Pomyślałam ze skoro już tak jeżdże po warsztatach to wypadałoby coś zrobić z reszta usterek i odstawiłam samochód do sąsiedniego warsztatu. I tu zaczyna sie cyrk. Facet mówi - uszczelka pod głowicą - cena uszczelka około 100 , planowanie około 100 robota około 200 w sumie w 500 zł się zmieszcze. Po uwaga 2 tygodniach (albo nie było nikogo na serwisie albo telefonicznie mówił że jeszcze ze 2 dni) stwierdził ze mam potargany pasek rozrządu i ze to kolejna stówka - zgodziłam sie... po kolejnych 4 tygodniach facet oddał mi samochód - w gorszym stanie niż był.. linka od maski wisiała na 2 metry od samochodu.. brakowało atrapy chłodnicy - była w bagażniku i skasował mnie 1200 zł. Obroty dalej skaczą grzać się nie grzeje ale dalej jest mułowaty - reklamacje koncza sie niczym albo zamyka samochód na 2 dni w garazu i mówi ze poprawił ...co ja mam zrobić? proszę o poradę lub pomoc [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2005-10-03 23:26:40 ] [ powód edycji: tytul.... ] |
adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2005-10-03 23:25:31 no - latem budyn na korku - to raczej od uszczelki.
a czemu teraz kiepsko pali? Obstawialbym zaplon - ale co konkretnie - to juz nie mam pomysla. Zacznij od sprawdzenia masy silnika... |
keisim Membre du forum peugeot 405 mi16 Jastrzębie Zdrój | 2005-10-04 10:56:33 odebrałam go bo po 5 tygodniach wogole zobaczyłam go na oczy..więc wolałam go wziąć w takim stanie jakim jest - ten serwis poleca pół miasta - w zasadze nie wiem dlaczego. Zapłaciłam i wziełam szczegółową fakturę. Było już kilka reklamacji - w sumie 3. Na gazie samochód chodzi wyśmienicie (wogóle co za profanacja mi16 na gaz ) a na benzynie to już wogóle bez komentarza - dławi sie a jak jest zimny to wyje jak pogan o pomste do nieba i dochodzi nawet do 4 tyś obrotów na postroju |
keisim Membre du forum peugeot 405 mi16 Jastrzębie Zdrój | 2005-10-05 18:14:13 oto trzymam w ręku silniczek krokowy ...znalazłam... yyy , co dalej? |
adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2005-10-05 22:11:42 oooo, to teraz trzeba dziada wyczyscic. |
keisim Membre du forum peugeot 405 mi16 Jastrzębie Zdrój | 2005-10-06 11:32:57 mhm... tylko jeszcze nie wiem jak się za to zabrać, na wszwelki wypadek poszykajcie u siebie w domach czy nie macie odsprzedać nowego silniczka |