MotoNews.pl

Fajne opony na zime - prosto ze Szwecji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiecie ze w Szwecji 80% aut jezdzi na oponach z kolcami, takie jak na zdjeciach? Jezdza one normalnie po asfalcie, opony takie mozna kupic w zwyklym sklepie i kosztuja 400SEK (ok 160zl), czyli cena w polsce powinna byc ok 50zl po przeliczeniu zarobkow ,
a benzyna 1 zl.

[ wiadomość edytowana przez: wojtas7 dnia 2006-02-06 22:32:53 ]

Wiemy.
Sa macherzy co sprowadzaja takie uzywki do Polski i na wsiach tez ludzie na tym jezdza. I pewnie nie jeden z tego forum juz jezdzil na takich oponach. Czyli benzyna u nas powinna kosztowac 1.20 PLN

Lepiej powiedzcie gdzie to można u nas tanio zanabyć - zna ktoś jakiegoś dobrego importera?

przeliczeniu zarobków...czyich?bo to istotne

a po drugie - u nas to zabronione...przeciez to NISZCZY drogi.......Polska to fajny kraj

tak tak piekne oponki piekne kolce i piekne wrazenia z jazdy. polecam wszystkim.
sa troszke sliskie na mokrym asfalcie ale da sie to wszsytko wyczuc.

jak stopnieje troche snieg to pokaze wam co robia z asfaltem

jak stopnieje snieg to mi PG pokazesz asfalt wogole..gdzies.. bo jak sie przemieszczam po naszym pieknym miescie krolewskim to cos mnie ch... k... ostatnio na widok tych wszystkich dziur

Cytat:
2006-02-06 22:38:32, PG pisze:
tak tak piekne oponki piekne kolce i piekne wrazenia z jazdy. polecam wszystkim. sa troszke sliskie na mokrym asfalcie ale da sie to wszsytko wyczuc. jak stopnieje troche snieg to pokaze wam co robia z asfaltem

jak fajnie iskierki lecą na suchym

Cytat:
2006-02-06 23:06:55, Bart128 pisze:
jak stopnieje snieg to mi PG pokazesz asfalt wogole..gdzies.. bo jak sie przemieszczam po naszym pieknym miescie krolewskim to cos mnie ch... k... ostatnio na widok tych wszystkich dziur

heh ale ja chce pokazac ten pod domem bo sobie moge w kolko i krzyzyk grac
a co do asfalut krakowie to niestety nawet ue nie pomogla

sikierki tesz leca

Panowie , a co powiecie na >> takie << oponki ??
Opłacałoby się je zakupić ??
P.

Cytat:
2006-02-07 15:04:24, Peyyoo125 pisze:
Panowie , a co powiecie na >> takie << oponki ?? Opłacałoby się je zakupić ?? P.

ale mysle ze cena podskoczy "nieco" w gore

jak nie wyjdzie cie to wiecej niz 250 zeta z przesylka to bierz.i tak beda lepsze niz debica frigo...nawet jak ci te kolce powypadaja

Cytat:
2006-02-07 15:04:24, Peyyoo125 pisze:
Panowie , a co powiecie na >> takie << oponki ?? Opłacałoby się je zakupić ?? P.

Kolce zjechane, bieznik ,ciekawe jaki rocznik tych opon-jak maja z dwa lata to mozna za ta kase zakupic

Cytat:
2006-02-07 18:24:33, rallyman pisze:
Kolce zjechane, bieznik ,ciekawe jaki rocznik tych opon-jak maja z dwa lata to mozna za ta kase zakupic

jakie te kolce sa??
to nie sa opony rajdowe gdzie kolce maja po "kilka" cm.

kolce te sa w co najmniej dobrym stanie. przynajmniej te co sa pokazane na fotce.

tak jak poochaty napisal i tak bede lepsze niz frigo nawet jak kolce powyciagasz....
ja bym bral

rallyman kolce w oponach drogowych to ledwo wystaja ponad bieznik.ok.3 mm.i to i tak max

Cytat:
2006-02-07 18:27:31, PG pisze:
jakie te kolce sa?? to nie sa opony rajdowe gdzie kolce maja po "kilka" cm.

Kolec

To sa dobre kolce
Na zdjeciach co ptrawda gdzi niegdzie sa kolce
A od Debicy pewnie ze beda lepsiejsze (normalna opona zimowa)
Rozmiar troszku za wysoki ale ogolnie elegancko

Cytat:
2006-02-07 18:35:21, rallyman pisze:
Kolec To sa dobre kolce Na zdjeciach co ptrawda gdzi niegdzie sa kolce A od Debicy pewnie ze beda lepsiejsze (normalna opona zimowa) Rozmiar troszku za wysoki ale ogolnie elegancko

i to sa wlasnie dobre kolce. sa minimalnie starte.
tak jak pisalem to nie sa opony do rajdow
tu sa tez oponki z kolcami nie widac wysokosci kolca ale z gory tak to wyglada.

Na tej oponie widac ze sa kolce-ma 1.5mm wysokosci.
Mi tylko chodzi o to ze na tamtej oponie nie m polowy kolcow
Poza tym o czym my rozmawiamy-jak zakupisz ta oponke to i tak bedziesz musial wyrwac je chyba ze do upalanka

Cytat:
2006-02-07 19:02:34, rallyman pisze:
Na tej oponie widac ze sa kolce-ma 1.5mm wysokosci. Mi tylko chodzi o to ze na tamtej oponie nie m polowy kolcow Poza tym o czym my rozmawiamy-jak zakupisz ta oponke to i tak bedziesz musial wyrwac je chyba ze do upalanka

gdyby nie bylo polowy kolcow to by ich prawie nie bylo widac...
miales kiedys opoki z kolcami jezdziles na nich??
ja mam korzystam i wiem jak wygladaja nowe bo takie mialem.
takze ta rozmowa jest bez sensu.
co do wyrywania kolcow?? to po co kupowac opony z kolcami skoro sie chce je wyrwac?? bez sens totalny.

po to sa kolce zeby sluzyly wtedy kiedy potrzeba.
inna sprawa ze nie wolno...

Cytat:
2006-02-07 19:09:50, PG pisze:
gdyby nie bylo polowy kolcow to by ich prawie nie bylo widac...

Skoro kolega ma opony z kolcami to powinien wiedziec ze kolce sie wycieraja i owe oponki maja powycierane kolce (widac podstawy kolca) Zakupienie opony i jezdzenie z kupa zelastwa w biezniku mija sie z celem-chyba ze wymienimy kolce na nowe

Cytat:
co do wyrywania kolcow?? to po co kupowac opony z kolcami skoro sie chce je wyrwac?? bez sens totalny.

Nio jak kupisz taka oponke i bedziesz jezdzil na codzien to zycze powodzonka.Takie cus-zakladamy i upalamy, jezdzimy i szalejemy

Cytat:
2006-02-07 20:15:06, rallyman pisze:
Nio jak kupisz taka oponke i bedziesz jezdzil na codzien to zycze powodzonka.Takie cus-zakladamy i upalamy, jezdzimy i szalejemy