BMW E36 325i a gaz...? Kto mi doradzi?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!
Od pewnego czasu borykam sie nad wyborem instalacji gazowej do mojego samochodu. Od razu mowie ze nie znam sie na gazie i nie chce zostac nabity w butelke (naciagniety niepotrzebnie na koszta) przez fachowcow ktorzy doradzaja mi instalacje u siebie w warsztatach.
Juz raz wcisneli mi jakies gowno do wczesniejszego samochodu co nawet nie mozna bylo jak sie okazalo pozniej podpiac tego pod kompa i cokolwiek ustawic

Teraz do rzeczy. Slyszalem rozne plotki co do tego silnika. Ze jak nie bedzie sekwencji to bedzie prychal i walil az rozwali dolot!!
Nie wiem ile w tym prawdy? Moze tylko chca mnie naciagnac na bardzo droga instalke sekwencji (ok 5000zl)

Pomocy!
Czekam na odp

Beemki naprawde nie lubia gazu, wiec te rozne plotki chyba byly prawdziwe. Jesli juz musisz zakladac gaz to musi to byc min III generacja, choc ja bym rozejzal sie jeszcze wyzej (IV, V) wiec nie bedzie to tanie. Podstawowa rzecza jest dobry montaz, nawet jak bys mial V generacje zle zalozona i zle wyregulowana to bedzie lipa. Radze jechac do jakiegos pewnego zakladu z duza renoma. Wydaje mi sie, ze te twoje 194KM powinny smigac juz na III generacji, tylko musi byc fachowo zalozona i wyregulowana !!!

Dziekuje choc za jedna odp.
Teraz z tego co sie dowiadywalem to cena instalacji gazowych poszla w gore. Ciekawe kiedy spadnie??
W moich okolicach jak najlepsza oferta jest chyba instalacja Elpigazu. Koszt to 4700zl i dwa lata gwarancji.
Ciekawe po jakim czasie mi sie to zwroci nie mowiac juz o oszczednosciach...?
Pozdroawiam Mawchew