Czy produkują jeszcze części?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam małe, kruciutkie pytanie. Czy produkują jeszcze silniki do Esperaczy... skrzynie biegów i inne części?, oraz czy robią jeszcze blachy, bo myśle że jak się korozja u mnie na maxa rozpędzi to nie będę się bawił w zamalowywanie tylko wymienię blachy i pomaluje na czarno.

Jest obowiazek produkowania czesci przez 10 lat od zakonczenia montazu samochodow... ale moze sie zdazyc tak, ze niektorych czesci orginalnych juz nie dostaniesz a jedynie zamienniki...

nie wiem jak z silnikiem i blachami ale ja mialem naprawde zaje...sty problem z wkladkami zamkow do drzwi....kiedys probowali mi sie wlamac do auta naszczescie nie weszli kradzjieje do srodka ale oba zamki poniszczone....problem polegal na tym ze obdzwonilem jak goopi wszystkie salony DU w okolicy i nigdzie nie mieli tych wkladek dopiero z Wawy musieli sciagac .......to jest paranoja zeby czegos takiego nie mieli na magazynie......to samo jest z reflektorami zreszta.....a moze to ja mieszkam na jakims zadoopiu??

Wymieniałem póki co klocki, bębny, szczęki, sworznie i nawet w ASO DU nie mieli tego na składzie. Pomyśl sobie, że każdy samochód składa się z kilku tysięcy części, z czego najpopularniejszych jest kilkaset. Modeli/producentów samochodów jest kilkadziesiąt. Mnożąc to wychodzi, że na magazynie w ASO DU powinni mieć kilka tysięcy części (czyli zamrozić kilkaset tys zł w te części), a w hurtowniach kilka milionów.

A ile mogą KOSZTOWAĆ takie elementy blacharskie jak :
- progi
- błotniki
- drzwi
- klapa tylna
- itp.

Może ktoś wrzuci orientacyne ceny .

Dariusz, pobierz sobie CENNIK części DAEWOO z mojego serwera.

Są tam części nie tylko do Espero, ale na pewno coś wybierzesz.

Jeżeli chodzi o ceny to możesz przejżeć ten cennik
Jest to chorzowski "JADAR" - sklep z częsciami do koreańców
i japończyków, który ma różne "opinie", ale ceny podobne do innych placówek tego typu

Byłem ostatnio w Warszawie na Kotisa - b.duży sklep firmowy z częściami (dla niewtajemniczonych) i zapytałem czy nie ma problemów z częściami - gość odpowiedział ,że w tej chwili wszystko jest dostępne.