| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-12-12 19:40:59 ja bym napewno ściągnął zderzak do wyceny. a auta bym nie robił tylko czekał aż jeszcze raz ktoś poprawi bo to ledwo co widać a zawsze dodatkowa kasiora sie przyda ps w zeszłym roku na jednych dżwiach w nubirce byłem 4000 do przodu bo w jednym miwsiącu trafiło sie 2 jeleni ha ha ha pozdrawiam |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2004-12-12 19:55:56 na moje oko będzie szkoda całkowita. nic nie rozbieraj. jak zdejmiesz zderzak to mogą się czepiać że dokonałeś innych uszkodzeń lub wymieniłeś części. trzeba umówić się na drugie oględziny po zdjęciu wszystkich części. |
FanTM Omega A Sedan Bydgoszcz | 2004-12-12 20:02:32
Co to oznacza? |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2004-12-12 20:12:51 że ubezpieczyciel nie wypłaci Ci pieniążków za zniszczone części pomniejszonych o amortyzaję + koszty robocizny i lakierowania
ale obliczy wartość szkody na takiej samej zasadzie, jeśli ta wartość przekroczy chyba 70% ceny rynkowej samochodu to mamy szkodę całkowitą. następnie od wartości rynkowej odejmie wartość pozostałej cześci samochodu - tej nie uszkodzonej - i wypłaci Ci różnicę pomiędzy wartości rynkową samochodu a wartością nieuszkodzonej pozostałośći. ale ja bym się raczej nie martwił, jesli naprawę wykonasz w dobrym ale tanim warsztacie a części kupisz na giełdzie np. używane to zapewniam Cię że jeszcze coś z tej kasy zostanie [ wiadomość edytowana przez: robert_kraków dnia 2004-12-12 20:18:11 ] |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-12-13 13:55:39 Witam
miałem podobne uderzenie 1,5 roku temu i PZU wyceniło mi szkodę na 3 191,00 zł a jak wiadomo remoncik wyszedł mniejszy więc troszeczke zostało w kieszeni Pozdrawiam |
FanTM Omega A Sedan Bydgoszcz | 2004-12-13 15:25:27 Dzięki za wszystkie wypowiedzi i rady mam nadzieje że wszystko skończy się sukcesem i Omesia na tym nie ucierpi.
Pozdrawiam! |