MotoNews.pl

Fotel kierowcy - pilny problem !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wsiadam rano do auta a tu trach i cos metalowego peklo z prawej strony. nie da sie teraz opierac .wsadzilem z tylu kilka kartonow ale nadal sie nie trzyma i sie strasznie beznadziejnie trudno prowadzi bez oparcia.Czy ktos z Was juz mial taki problem ? Mozna wymienic sam uchwyt albo zespawac ? Ile wyniesie naprawa ? Wolne bede mial dopiero 11 wiec wtedy to chce zrobi a do tego czasu to szok wogole takim autem jezdzic ((

No trzeba podjechac do pana Miecia co ma sprawarke, wytargac fotel i pospawac.
JAk wpadnie Gajer to Ci wszystko napisze, juz to przerabial pare razy

Lepiej do kogos z migomatem mocniejszy spaw
No i mnie sie przytym iskier sypie
Ja nawet nie zdejmowałem gąbki z siedzenia jak spawałem, nic sie nie stało

Rozuemiem że kolega ma problem z oparciem fotela
niewiem jaką ma regulacje czy "kręconą" czy na "wajche"
Jesli na wajche to prawdopodobnie przeskoczyly zęby w regulacji
Poprzedni właściciel mojego Esperala zaspawał poprostu oparcie pasazera w pewnej pozycji-rozwiązanie kiepskie chodz tanie-jednak podczes dłuższych podrózy pasazer niemoze regulowac oparcia
W kazdym bądz razie ja rozebralem fotel-wyciągnelem ten mechanizm i pojechalem do ASO-i mi krzykneli jakies 190zl i to pod warunkiem ze poczekam zanim to sciągną z w-wy

Ps.Poniewaz tak dokładnie niewiadomo co pękło koledze polecam odkrecenie fotela-czynnośc prosta i wbrew pozorą szybka -jakies 5 minut pod warunkiem ze się ma grzechotke 13" i wziąść fotel do domu-przy okazji mozna go troche podrasowac-wyprac,nasmarować,pozszywać....(bo jak wszyscy wiemy fotele w esperaku niecieszą się wysoką trwałością)
Pozdrawiam

Cytat:
2005-10-06 22:21:35, ramzes22 pisze:
wsiadam rano do auta a tu trach i cos metalowego peklo z prawej strony. nie da sie teraz opierac .wsadzilem z tylu kilka kartonow ale nadal sie nie trzyma i sie strasznie beznadziejnie trudno prowadzi bez oparcia.Czy ktos z Was juz mial taki problem ? Mozna wymienic sam uchwyt albo zespawac ? Ile wyniesie naprawa ? Wolne bede mial dopiero 11 wiec wtedy to chce zrobi a do tego czasu to szok wogole takim autem jezdzic ((

Stelarz fotela kierowcy Ci się złamał . Pospawać, albo kupić nówkę ew, używkę (można z Vectry A).

dokladnie to mi peklo cos metalowego z prawej strony fotela (jak sie siedzi) i to powodoje ze prawa czesc odstaje a lewa sie trzyma dobrze.beznadzieja.po 10 jak dostane wyplate to to postaram sie zespawac bo o nowym fotelu nie mam owy.