Pierdzący ESSI 1.8D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W moim essim siadło coś nie wiem jak to nazywac ale łaczy to kolektor wydechowy z resztą wydechu w silniku diesla 1.8D z 1991 roku. Jak nazywa sie ta częśc? i ile takie cos kosztuje jesli sie orientujecie?

pewnie chodzi ci o łącznik kulisty,
koszt nowego około 150zł,
ewentualnie możesz poszukać na szrotach ale nie masz pewności w jakim stanie kupujesz

Sprawdź czy nie zgubiłeś sprężyny (powinny być dwie), ja tak miałem i też mi się wydawało że czas kupić nowy a okazało się że zaczep sprężynki się urwał a ona sama powędrował w świat
Wystarczyło dorobić zaczep i sprężynke i jest ok

zgubiłem spręzynke bo nie ma nic oprucz tego ze sa rozłączone te rury włozyłem jedną w 2 i było ok w garazu jak wyjechałem 5m przed garaz znowu spadło

Cytat:
2005-10-08 08:15:17, galowy pisze:
pewnie chodzi ci o łącznik kulisty, koszt nowego około 150zł, ewentualnie możesz poszukać na szrotach ale nie masz pewności w jakim stanie kupujesz Sprawdź czy nie zgubiłeś sprężyny (powinny być dwie), ja tak miałem i też mi się wydawało że czas kupić nowy a okazało się że zaczep sprężynki się urwał a ona sama powędrował w świat Wystarczyło dorobić zaczep i sprężynke i jest ok

a czy jest tam jakaś elastyczna częsc oprócz tych sprezynek i zaczepu czy tylko te dwie rury wchodzą w siebie i trzyma sie to na tym co powiłeś ?

raczej niczego elastycznego tam nie widziałem
rura trzyma się tylko i wyłącznie na tych sprężynkach, więc można by zaryzykować i zamienić je na krótsze ale równie mocne ewentualnie te skrucić i może lepiej dociśnie rure

ja kupiłem na szrocie te ''gruszki'' odnowiłem pomalowałem i działa jak do tej pory , pozdro

jak ja kupowałem to były jabłka też szrot 70pln

Ja do mojego DIESLA dzieki ALLCE kupilem za duzo mniej niz 200 PLN. Dwurureczka!

juz nabyłem złączke za 20 peelenów na szrocie!!!

miałem to samo.
ale u mnie okazało się, że pękła mi ta dwururka zaraz tam gdzie się ją przykręca do silnika.
Ale mój sprytny mig-mag sobie z tym poradził i jak do teraz jest OK.