Zmiana tablic " bez konkretnej przyczyny"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytaneczko do fachowcow;d

Bede musial zminic dowod w zwiazku z zmiana pojemnosci. Dodatkowo beda zmiany wlasciciela - bo mam za malo znizek - mamusia bedzie wlascicielem a ja wspoł. przy okazji chcialbym wówczas kwadratowa tablice do tylu. czy moge o takowe poprosic? bez podstawnie? czy musze kombinowac ze ukradli albo pogryzl pies? ile kosztuje teraz cala zabawa z zmiana dowodu/tablic/naklejek?

Cytat:
2005-10-02 23:39:10, Pat_kdb pisze:
Mam pytaneczko do fachowcow;d Bede musial zminic dowod w zwiazku z zmiana pojemnosci. Dodatkowo beda zmiany wlasciciela - bo mam za malo znizek - mamusia bedzie wlascicielem a ja wspoł. przy okazji chcialbym wówczas kwadratowa tablice do tylu. czy moge o takowe poprosic? bez podstawnie? czy musze kombinowac ze ukradli albo pogryzl pies? ile kosztuje teraz cala zabawa z zmiana dowodu/tablic/naklejek?

prosić możesz ale stare będziesz musiał oddać a za nowe wybulić

Nowy DR, tablice stare (ten sam WK)

ale ja chc enowe tablice tez zeby z tylu byl kwadrat.

Cytat:
2005-10-02 23:52:37, Pat_kdb pisze:
ale ja chc enowe tablice tez zeby z tylu byl kwadrat.

możesz zamówić sobie kwadratową na tył a swoją oddać wtedy

a mozna 1 szt? czy oni tylko nowe komplety wydaja?

ZTCW nie dorabiaja nowych tabeli. Musisz przerejestrowac auto zupelnie. Tak jest na dzien dzisiejszy w Wawie.

-----------------
http://plepleple.pl

to ile za widzimisie zmiany tablic mi dolicza?

Cytat:
2005-10-03 00:07:25, Pat_kdb pisze:
to ile za widzimisie zmiany tablic mi dolicza?

170 zeta. Cena urzedowa na caly kraj.

-----------------
http://plepleple.pl

o k......to chyba zostane na prostokatnych.....myslalem ze z 100wke max;/

w lodzi bylo 149 nowe tablice z nowym dowodem, pat mozesz powiedziec ze stare zgubiles/ukradli ci, ale to i tak nowy dowod bedziesz mial.

co do tablic kwadratowych to bez problemu dostaniesz jesli poprosisz

ja mam kwadrat i prostokat

oni je wytwarzaja seriami i trzymaja w magazynie - zauwazylem ze auta z kwadratowymi i prostokatnymi rejestracjami maja numery rozniace sie doslownie o kilka cyfr koncowych - co by wlasnie na to wskazywalo

jak juz chcesz cos kombinowac ze znizkami to ty sie zrob jako wlasciciel , a mama jako wspowlasciciel. ja mam tak na 2 autach i korzystam z pelnych znizek od niej. no i przydante na kjesy bo nikt sie nie pyta o pozwolenie wlasciciela :]

Cytat:
2005-10-03 07:57:49, comar pisze:
jak juz chcesz cos kombinowac ze znizkami to ty sie zrob jako wlasciciel , a mama jako wspowlasciciel. ja mam tak na 2 autach i korzystam z pelnych znizek od niej. no i przydante na kjesy bo nikt sie nie pyta o pozwolenie wlasciciela :]

Potwierdzam bo mam tak samo w PZU. Jestem właścicielem samochodu a ojciec współwłascicielem i dzięki temu mam zniżki.

co do tablic to wystarczy ze masz kogos znajomego w wydziale komunikacji
u mnie bylo tak: szefowa zgubila tablice z tylu autka, pojechala do goscia co robi tablice i zrobil jej tablice za 30zl
ale miala znajomosci w WK i podali jej namiary na goscia ktory to robi i tez na kogo ma sie powolac jak do niego pojedzie

mozna tez w urzedzie dorobic jedna koszt jak pamietam to 53 zeta

Cytat:
2005-10-03 10:52:29, CHRYS66 pisze:
mozna tez w urzedzie dorobic jedna koszt jak pamietam to 53 zeta

nie dorobisz w urzedzie dodatkowej blachy bo wtedy istaniała by możliwość posiadania trzech sztuk a to nielegalne

Cytat:
2005-10-03 11:37:02, lukaszc pisze:
nie dorobisz w urzedzie dodatkowej blachy bo wtedy istaniała by możliwość posiadania trzech sztuk a to nielegalne

co za problem? bierzesz młotek i robisz dziurę w tablicy albo niszczysz ją w jakiśkolwiek sposób, mówisz że odpadła i bierzesz nową. już kilka razy dorabiałem jedną sztukę do ciężarówek ojca jak poginęły w błocie albo lekko się pogięły pod jakąś koparką.

nie pamiętam ile to kosztowało ale bezproblemowo było

z tego wynika ze i tak musze isc i tak sie spytac. za duzo danych podaliscie;]

Kiedy ja przerejestrowywałem swojego maluszka na siebie (wcześniej był na babcię), to kobitka w Urzędzie Komunikacji sama spytała czy tylna tablica ma być kwadratowa czy długa. Także chyba nie ma problemu. No, chyba że ja mam tak dużo uroku osobistego i pani tylko mnie się spytała...
Złóż podane, trzy zdjęcia i co pół roku się dowiaduj