Wskazania temperatury

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

1.6 16v '95.

cos mi chyba nie kontaktuje i wskazowka temperatury za malo sie wychyla - rzadko kiedy wychodzi za biale pole.
Jednak jak kiedys przemacalem caly silnik to pokazywala dobrze i po rozgrzaniu silnika w korku doszla do L i wlaczyl sie wentylator.
Bardzo szybko wrocilo wszystko do normy.
Powiedzcie mi gdzie jest czujnik i ktoredy ida przewody.
mysle ze tylko cos niekontaktuje. Czasem ma objawy jakby przerywalo i wskazowka pulsuje nieznacznie gora dol.

byq

Sprawdz termostat...może być otwarty dlatego tak wolno rośnie temperatura na wskażniku...inny problem to czujnik temperatury przy termostacie...jeśli "świruje" Ci wskażnik to równie dobrze może to być wina tego czujnika...może styki czas przeczyścić...a może poprostu trzeba go wymienić...pzdr

a moge prosic o jakas fotke? gdize tego szukac?

jerzeli masz taki sam silnik jak moj 1.6 16v efi zetec to powinien byc pod termostatem jezeli to o to chodzi tez mi kiedys nie dzialal wskaznik temp. na szrocie kupilem wymienilem i jest oki powodzenia .pozdrawiam

ja mialem podobnie czasem wskazywal czasem nie wymienilem ten czujnik i jest oki .szukaj go pod termostatem ciezko go wykrecic nie pamietam klucz 17 albo 19