MotoNews.pl

Brak zasilania pompy paliwa???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie Forumowicze. Wczoraj "zdechł kanarek" nie chce zapalić i oto wstępna diagnoza - brak zasilania pompy paliwa. Pompa sprawna 100%, Gdzie może być przyczyna??? Pozdrawiam, imovane

pierwsze co mi sie narzuca to wylacznik bezwladnosciowy

A dokładnie jakie model essiego posiadasz(MKIV, MKV?????)U mnie jak padła pompa okazało się że z jakiś nieznanych powodów odłączył ją wyłącznik udarowy.

MK VI XR3i 1,8 16v 130 KM

Też stawiam na wyłącznik bezwładnosciowy ewentualnie przekaznik

Sprawdź po stronie kierowcy, na dole pod plastikiem przy drzwiach czy nie wyskoczył wyłącznik.

Ja miałem taki cyrk z dniu mojego wesela, okazało się że to płytka z układem scalonym przy bezpiecznikach została uszkodzona wiec samochod nie odpalał (Mechanior polutował ale po 3 miechach byl ten sam problem po czym zrobił 3 bypassy i sprawa ucichła. Stawiam na to że masz taki sam problem. A jeżeli Twoj Essi posiada twarde zawieszenie to jest to jeszcze bardziej prawdopodobne - wieksze drgania. Essi MK6 niestety jest narazony na takie usterki. Aha, sprawdz jeszcze stan kostki która jest na pompie paliwa.
Daj znaka jak rozwiażesz problema.
Pozdrowienia

Skorodowane połączenia w skrzynce bezpieczników i w okolicy kostki przekaźnika do pompy paliwa. Koszt naprawy 160 Pln
Wyłącznik bezwładnościowy działa prawidłowo i jest sprawny. Pozdrawiam, imovane

Bezpiecznik numer 5.Sprawdź.

Bynajmniej ja tak miałem.