Podświetlenie w E34 - NOWY prosi o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich serdecznie. To jest mój pierwszy wpis na tutejszym FORUM. Jestem nowym posiadaczem BMW E34. Jest to mój pierwszy samochód tej marki. Mam problem z brakiem podświetlenia zegarów (świeci tylko środkowa część) oraz brakiem podświetlenia w kokpicie środkowym (tam gdzie pokrętła do ogrzewania). Czy ktoś może mi napisać jak się dostać do tych żaróweczek?? Proszę o pomoc. Będę bardzo wdzięczny

co do zegarów to odkręcasz dwie srubki na górze zegarów potem wyjmujesz całe zegary nastepnie masz z tylu zegarów dwa czarne pokrętła(podobne do mocowań żarówek), przekręcasz je otwierasz na zawiasach cały tył zegarów (ta szara część z tyłu) i juz masz dostęp do trzech żarówek(pamiętaj 12v 3W !!) od podświetlenia.Od nawiewów to najpierw wyjmj radio pożniej od środka popchnij zespół trzech przycisków (od ogrzewania szyby,obiegu zamknietego i klimy) jak je wyjmiesz to wsadź w to miejsce palec i łatwo wtedy wypchniesz całe sterowanie nawiewów w których również są żarówki .to naprawde łatwe

Wielkie dzięki za szybką reakcję!!!! jutro będę próbował!!!!!

Chcialem podziekowac za pomoc. Ale mam jeszcze mały problem. Z zegarami sobie poradziłem - bardzo proste!! ale mam problem z kokpitem środkowym. Wyjmuje go i odłączam linki od suwaków, ale coś trzyma przy pokrętle dmuchawy - jakaś linka też jest. Czy mam na siłę ją pociągnąć?? Baaardzo proszę o odpowiedz - w nocy nic nie widze - co do czego. Z góry dziekuje. Pozdrawiam, Robert (początkujący BMW-maniak)

Cytat:
2004-09-21 19:03:46, robac70 pisze:
Chcialem podziekowac za pomoc. Ale mam jeszcze mały problem. Z zegarami sobie poradziłem - bardzo proste!! ale mam problem z kokpitem środkowym. Wyjmuje go i odłączam linki od suwaków, ale coś trzyma przy pokrętle dmuchawy - jakaś linka też jest. Czy mam na siłę ją pociągnąć?? Baaardzo proszę o odpowiedz - w nocy nic nie widze - co do czego. Z góry dziekuje. Pozdrawiam, Robert (początkujący BMW-maniak)

nie ciąg na siłe tylko odchacz linke

witam
mam ten sam problem - też nie mogę odłączyć linki od dmuchawy, a żaróweczki są podobno od spodu białej obudowy suwaków nawiewu - ktoś zna na to sposób?

Cytat:
2004-09-21 21:25:51, wojmar pisze:
witam mam ten sam problem - też nie mogę odłączyć linki od dmuchawy, a żaróweczki są podobno od spodu białej obudowy suwaków nawiewu - ktoś zna na to sposób?

odłącza się obie identycznie, przynajmniej u mnie tak jest (obie na zatrzaskach -niebieska i czerwona) a żaróweczki istotnie są pod białą obudową, jutro postaram sie zamieścić tu foto bo jeszcze to połamiecie

Cytat:
Od nawiewów to najpierw wyjmj radio pożniej od środka popchnij zespół trzech przycisków (od ogrzewania szyby,obiegu zamknietego i klimy) jak je wyjmiesz to wsadź w to miejsce palec i łatwo wtedy wypchniesz całe sterowanie nawiewów w których również są żarówki .to naprawde łatwe

Czy w E34 bez klimy ten panel gdzie śa suwaki od sterowania nawiewem i pokrętła regulacji temperatury wyćiąga się tak samo i czy żarówki są w tych samych miejscach?