Pytanie do magików od telefonów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jest możliwość "zgrania" numerów np. na kompa i wczytania na nową kartę sim w tej samej sieci?
Aparat siemens A52 - jeżeli to ma jakieś znaczenie.
Pozdr. P.

Cytat:
2005-10-18 00:11:17, pyrekcb pisze:
Czy jest możliwość "zgrania" numerów np. na kompa i wczytania na nową kartę sim w tej samej sieci? Aparat siemens A52 - jeżeli to ma jakieś znaczenie. Pozdr. P.

w nokii mam opcje 'kopiuj' w menu 'spis telefonow'
moge kopiowac nr i opisy z telefonu na karte i z karty do telefonu.
Wiec poszukaj takiej opcji u siebie i skopiuj numery do telefonu.
Jesli nie masz tej opcji poszukaj kogos z telefonem nokia, albo... najprosciej pojdz do salonu gdzie w pare minut powinni ci skopiowac numery.

Cytat:
2005-10-18 00:23:14, Robert_S pisze:
w nokii mam opcje 'kopiuj' w menu 'spis telefonow' moge kopiowac nr i opisy z telefonu na karte i z karty do telefonu. Wiec poszukaj takiej opcji u siebie i skopiuj numery do telefonu. Jesli nie masz tej opcji poszukaj kogos z telefonem nokia, albo... najprosciej pojdz do salonu gdzie w pare minut powinni ci skopiowac numery.

szukałem - ja nie mam takiej opcji, ale pomysł dobry...
Każda nokia ma taką możliwość...?
Pozdr. P.

Cytat:
2005-10-18 00:27:08, pyrekcb pisze:
szukałem - ja nie mam takiej opcji, ale pomysł dobry... Każda nokia ma taką możliwość...? Pozdr. P.

ja mam ta opcje w N6610, podejrzewam, ze kazda nowsza nokia taka opcje posiada

sony eron też ma taką możliwość.....

przejrzalem manual do tego modelu..to dosc prosty telefon i faktycznie nie znalazlem w nim funkcji kopiowania ksiazki z sim na aparat ani odwrotnie..mozna oczywiscie edytowac kazdy wpis i zapisywac w aparacie no ale to glupiego robota..telefon nie ma irdy ani bluetootha w zwiazku z tym jedyna lacznosc z kompem to kabel..jesli masz kabel to nalezy sciagnac oprogramowanie ze strony siemensa i zobaczyc czy obsluguje twoj jesli tak to tam mozna zdajsie zrobic backup kontaktow..

jednak jak napisal robert prosciej bedzie wziac inny aparat i uzyc zaimplementowanej tam odpowiedniej funkcji..jesli zalezy ci tylko na przeniesieniu kontaktow z jednej sim na druga to wystarczy najpierw skopiowac na telefon a potem z telefonu na druga karte..jesli zalezy ci na backupie wtedy musisz dorwac kogos kto ma kabel albo irde albo klucz BT do kompa no i oczywiscie odpowiedni aparat..moja nokia 6230 robi to bez problemu..siemens cx65 o ile pamietam rowniez..w ogole wiekszosc wspolczesnych aparatow ma taka mozliwosc..ty po prostu wybrales niezwykle prosty model..

qrde pyrek ale przeciez ty masz chyba jeszcze tego s65 tam jest taka opcja..mozesz wsadzic sim wejsc w ksiazke i jednym ruchem skopiowac wszystko na telefon..nastepnie odmienic karte i znow jednym ruchem skopiowac na druga sim..i po klopocie..no chyba ze sprzedales) oczywiscie jest tez program do synchronizacji tego aparatu z kompem i chyba w zestawie dali ci kabel..powodzenia

Kopiowanie telefon->SIM ma jedną wadę. Jak ma się w telefonie zapisaną osobę i dla niej kilka danych i kontaktów (telefony, e-mail, adres) to do karty SIM albo kopiuje się nr domyślny, albo wszystkie numery dla danej osoby, ale na oddzielnych pozycjach i w ten sposób jedna osoba występuje w książce na SIM 3 czy 4 razy. Jednyny rozsądny sposób to kabel+soft

Cytat:
2005-10-18 07:23:14, piotr_ek pisze:
Kopiowanie telefon->SIM ma jedną wadę. Jak ma się w telefonie zapisaną osobę i dla niej kilka danych i kontaktów (telefony, e-mail, adres) to do karty SIM albo kopiuje się nr domyślny, albo wszystkie numery dla danej osoby, ale na oddzielnych pozycjach i w ten sposób jedna osoba występuje w książce na SIM 3 czy 4 razy. Jednyny rozsądny sposób to kabel+soft

Dokładnie.
Ja jeszcze dodam, że mam stara kartę sim na 100wpisów,
więc i tak nie jestem wstanie przekopiowac całej książki z mojej noki.
No ale jest Irda

Cytat:
2005-10-18 00:11:17, pyrekcb pisze:
Czy jest możliwość "zgrania" numerów np. na kompa i wczytania na nową kartę sim w tej samej sieci? Aparat siemens A52 - jeżeli to ma jakieś znaczenie. Pozdr. P.

Da sie ale potrzebny jest kabelek na COM. Jak by co to pisz to podesle Ci program.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-10-18 01:48:48, qbaj pisze:
ty po prostu wybrales niezwykle prosty model..

Kupowałem jeszcze na kartę, więc patrzyłem na cenę i wage aparatu... Zresztą, ja do robienia zdjęć mam aparat, do wysyłania maili - dwa komputery, a do sluchania muzyki - wieżę, cd, czy radio w aucie , czyt. nie potrzebuje takich opcji w telefonie.

Cytat:
qrde pyrek ale przeciez ty masz chyba jeszcze tego s65 tam jest taka opcja..mozesz wsadzic sim wejsc w ksiazke i jednym ruchem skopiowac wszystko na telefon..nastepnie odmienic karte i znow jednym ruchem skopiowac na druga sim..i po klopocie..

Co Ty człowieku, ja się boję dotknąć do niego!!!
A poważnie - nie znam się na nim, jeszcze coś pokręcę i dopiero będzie. Chce go sprzedać jako nie uzywany.

A co do meritum sprawy - juz wszystko o.k.
Dziś miałem nudny poranek w pracy i ....

Ale dzięki za rady!!!
P.