MotoNews.pl

Wzrost spalania Pony 1,5???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc,

zwracam sie do Was z zapytaniem co moze byc powodem wzrostu spalania w moim Pony 1,5 na gazniku??? Obecnie wychodzi srednio okolo 12 l LPG (trasa/miasto 50:50) a wczesniej bylo ponizej 10. Dodam jeszcze ze filtr powietrza jest nowy, a staram sie jezdzic spokojnie przy obecnych cenach gazu...

PS. Czy w gaznikowym silniku swiece i kable maja duzy wplyw na spalanie???

Z gory dzieki za podpowiedzi

Pozdrawiam

Maciek

Podjedź do gazowników-może coś się rozklekotało,może filterek gazu się zapchał, a swoją drogą to muszę się pochwalić moj poniacz po zamontowaniu magnetyzerow pali mi na trasie 6.6 l. gazu,aż trudno uwierzyć ale to prawda

Regulacja na analizatorze spalin- od tego zacznij. oczywiście świece i kable to podstawa.

Być może pojawiła się jakaś nieszczelność w układzie zasilani LPG, w części po mikserze?

Cytat:
2005-10-16 15:03:51, dawoo1 pisze:
się zapchał, a swoją drogą to muszę się pochwalić moj poniacz po zamontowaniu magnetyzerow pali mi na trasie 6.6 l. gazu,aż trudno uwierzyć ale to prawda

To powiedz niedowiarkom ile palil przed zalozeniem magnetyzerow bo wielu mi w obnizenie spalania nie wiezy. Sam tez mam magnetyzery na benzynie - spadek o 0,4l na 100km.

[ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2005-10-16 23:17:49 ]

Cytat:
2005-10-16 23:16:57, Cobra_JM pisze:
To powiedz niedowiarkom ile palil przed zalozeniem magnetyzerow bo wielu mi w obnizenie spalania nie wiezy. Sam tez mam magnetyzery na benzynie - spadek o 0,4l na 100km. [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2005-10-16 23:17:49 ]Mi zjechał gdzieś o litr bo palił 7,5litra do 8-oczywiście tylko w trasie

Moj pali o jakiś litr mniej gazu jak przed założeniem magnetyzerów,ale mowię tylko o trasie.

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-10-19 00:36:02 ]