MotoNews.pl

Parująca przednia szyba-juz nie mam zdrowia!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie! Tak jak w temacie. Paruje mi bez przerwy przednia szyba i nie wiem co może być tego przyczyną. Wyeliminowałem już nagrzewnice i filtr przeciw-pyłowy. Znaczy nagrzewnica jest O.K. a filtr wymieniłem na nowy. Szyby mi zachodzą bez względu na porę roku i dnia oraz bez względu na pogodę. Ostatnio pada u mnie deszcz i jak siadam do auta i włączam ogrzewanie to po 30sekundach przez szybę nic nie widać. Mogę sobie czekać z 15 minut i max odparuje tylko w okolicy nawiewów. Bez znaczenia jest również to je czy przy zimnym czy ciepłym nawiewie tak samo parują. Najgorsze jest to ze nawet jak sobie szybę przecieram gąbeczką z irchy to po chwili szyba jest już całkowicie zaparowana. Nie mam pojęcia co mam zrobić, nie pomaga nawet otwieranie szyb czy szyber-dachu. Po prostu ręce mi opadają. Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Co może być przyczyną? Błagam o pomoc bo sam nie wiem co robić?

To że niema mederów to nie znaczy że zasady się zmieniły

a teraz TU !!! i TU!!!

Będę czujny

A jednak...Zamach stanu przez LOB TEST`ÓW

[ wiadomość edytowana przez: Beton dnia 2005-10-01 14:33:58 ]

masz dużo wilgoci w układzie, więc sprawdź ponownie tą nagrzewnice, z zewnątrz nie powinna sie dostawać tam woda..a może masz załączony ciągle obieg wewnętrzny?

Starszyzna wyjechała, to NET musi wystawić tablicę

żadnych tablic!!

Tablica jest fajna.... tylko za mała

przeszukałem całe forum i znalazłem kila postów w tym 2 moje i nic mi to nie dało żadnych konkretnych porad!

sprawdź odpływy wody z podszybia u mnie były zapchane są tam takie krateczki plasticzane.po odetkaniu spłynęło mi jakies 10 l wody

Cytat:
2005-10-01 16:43:06, sss25 pisze:
sprawdź odpływy wody z podszybia u mnie były zapchane są tam takie krateczki plasticzane.po odetkaniu spłynęło mi jakies 10 l wody

Z wielką chęcią tylko gdzie sie on znajduje ten odpływ?

Też to miałem: za dużo sexu w aucie. Zawsze będą parowały

Cytat:
2005-10-01 10:35:32, majkel-europe pisze:
Witajcie! Tak jak w temacie. Paruje mi bez przerwy przednia szyba i nie wiem co może być tego przyczyną. Wyeliminowałem już nagrzewnice i filtr przeciw-pyłowy. Znaczy nagrzewnica jest O.K. a filtr wymieniłem na nowy. Szyby mi zachodzą bez względu na porę roku i dnia oraz bez względu na pogodę. Ostatnio pada u mnie deszcz i jak siadam do auta i włączam ogrzewanie to po 30sekundach przez szybę nic nie widać. Mogę sobie czekać z 15 minut i max odparuje tylko w okolicy nawiewów. Bez znaczenia jest również to je czy przy zimnym czy ciepłym nawiewie tak samo parują. Najgorsze jest to ze nawet jak sobie szybę przecieram gąbeczką z irchy to po chwili szyba jest już całkowicie zaparowana. Nie mam pojęcia co mam zrobić, nie pomaga nawet otwieranie szyb czy szyber-dachu. Po prostu ręce mi opadają. Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Co może być przyczyną? Błagam o pomoc bo sam nie wiem co robić?

Mniej pić,mniej pić !.Po wódzie zawsze parują
A to wyjasnia też opadanie rąk,niezły stan upojenia alkoholowego musi być,skoro reakcji ruchowej nie ma,tylko bezwład,i to dzień w dzień bez względu na pogode

[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2005-10-02 11:36:05 ]

Cytat:
2005-10-02 11:35:25, SEBA-OMEGA pisze:
Mniej pić,mniej pić !.Po wódzie zawsze parują A to wyjasnia też opadanie rąk,niezły stan upojenia alkoholowego musi być,skoro reakcji ruchowej nie ma,tylko bezwład,i to dzień w dzień bez względu na pogode [ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2005-10-02 11:36:05 ]

Seba, okrutny jesteś. Człowiek ma problem, a ty tu o wódzie. Pewnie że się musiał napić po takich przejściach z szybą

Cytat:
2005-10-02 09:45:08, majkel-europe pisze:

na pólnoc i przy łące w lewo
jak mam ci napisać dokładniej?a wiesz gdzie sie podnosi maske w aucie?poszukaj troszke to nic trudnego.nie szukaj w bagażniku czasem

Cytat:
2005-10-02 09:45:08, majkel-europe pisze:

Skrec kola na max w prawo, podejdz do prawego kola. Pod blotnikiem gdzies w poblizu amora znajdziesz gumowy lekko splaszczony wezyk. Wsadz tam co masz podreka i sprobuj przepchac. Ja mialem zapchany(liscmi i innymi gownami tym podobnymi) cuchnelo okropnie, a po umyciu auta woda dostawala czasami sie do wew auta.

To ciągle nie jest to! Wczoraj w południe swieciło pięknie słonko i w aucie zrobiło się ciepło więc włączam sobie nadmuch a tu mi szuba paruje. Cała zaszła, musiałem się zatrzymać bo nic nie widziałem. Ehh pewnie nia ma na to racjonalnego wytłumaczenia.

a w jaki sposob weliminowales nagrzewnice??
wymieniles na nowa czy uzywke

z racjonalych wytlumaczen sa 4
zapchany odstojnik (udrożnic odplyw)
gowniany filtr przeciwpylowy (najlepiej go wyjmij i wtedy sprawdz)
walnieta nagrzewnica
duzo wilgoci w wykladzinie (podnies dywanik i nacisnij na ta gume co jest pod nią. (raczej tego nie wysuszysz bez wybebeszania na zewnątrz)

to no 99,9% nagrzewnica, może masz sucho z tej strony co patrzysz a z drugiej powódź..ja tak miałem

Cytat:
2005-10-03 11:25:34, dARTi pisze:
a w jaki sposob weliminowales nagrzewnice?? wymieniles na nowa czy uzywke z racjonalych wytlumaczen sa 4 zapchany odstojnik (udrożnic odplyw) gowniany filtr przeciwpylowy (najlepiej go wyjmij i wtedy sprawdz) walnieta nagrzewnica duzo wilgoci w wykladzinie (podnies dywanik i nacisnij na ta gume co jest pod nią. (raczej tego nie wysuszysz bez wybebeszania na zewnątrz)

czemu jesteś taki dziwny?nie sprawdziłeś odpływów tylko wyjeżdżasz mi tu ze słonkiem?jeżeli stoi tam woda jak ci napisałem to nie wyparuje szybko bo było słonko zacznij robić co ci mówią a nie odrzucać kolejne podpowiedzi bo było słonko-spodobało mi sie to słonko

sss25 ale jak zmienial filtr przeciwpylkowy to by chyba zauwazyl wode w zbiorniku, no chyba ze nie bylo slonka no i ciemno bylo