Stożek Mk4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos zakładał stozek do mk4 .Wiem ze jest troche komplikacji ale kto to potarfi założyc np w krakowie bo bym p[odjechal załozyl chodzi mi o znajomych z klubu

masz układ wtyskowy bosha ke-jetronic jesli tak to rzeźba konkretna z tym będzie

ja juz sie dowiadywalem na forum wiem ze jest torche komplikacji ale jak ktos ma o tym pojecie to non problem

Najwazniejsze, zebys zostawil klape spietrzajaca, na pewno dasz rade dorobic jakas rure i na koncu jej stozek

toradek ja wiem ze to latwo powiedzec ja nie siedze w mechanice i nie wiem co i jak no potzebuje kogos kto nier meiszka dfaleko odemnie i to potrafi

pipercross ma kity do k-jetronica ale chyba taniej ci wyjdzie zrobic cos z wlokna + rurki....ja mialem ambitny plan ale ze sie zmienil silnik a w nim stozek to no problem to zaniechalem...
A tu masz linka do tego produktu ale cfaniaczki nie dali zdjec

stozek

rex nie ma problemu z dostaniem stozka ale problem z zamatowniem go i power rury

no to ja wlasnie mowie ze pipercross robi caly zestaw induction kit do k-jetronica ze wszystkimi podlaczeniam, tyle ze kosztuje chyba z 87 funtow czy ile tam jest w tym linku

87 funtów to w granoicach 540zł
mnie jescze nie walneło ja mowie o stozku za np 150złi dodaków do podlaczenia a nie wiem rez=x ze tak latwiej ale polak potrafii

ja sam zakładałem do rs turbo i nie było z tym problemow , wykorzystałem dolną cześć puszki i zasadziłem tam stożek Jacky sr.77 troche dosztukowałem tam gumy i zalałem klejem do gumy i zostawiłem az wyschnie i jest szczelnie i całkiem dobrze to wygląda.Dużo roboty z tym nie ma.Koszt stozka 99zł no i kleju i tych gum to juz taniocha.

dr a wez mi to wyslij tutaj na forum zdjecia to wszycy czobacza no i ja a jesli chodzi o osiagi to jak oprcztego ze masz turrbo myslisz ze u mnie na wtrysku cos odczuje

dobra to czasne foty i je wystawie a co do osiagów no coż ja to wsadziłem ze względu na turbo ale nie poczujesz wielkiej róznicy ale jeśli chodzi o stozki Jacky to nie jedna juz hamownia pokazała przyrost mocy , niewielki ale zawsze to przyrost.

chyba ci mowie ze jest zupelnie inaczej w rs turbo niz w zwyklym k-jetronicu. W rs turbo masz dzwon i na nim filtr wiec nie ma problemu a w k-jetronicu masz filtr i na nim dzwon....i to jest problem Musialbys sobie dorobic taka flansz ktora u gory mialaby mocowanie dla dzwona a konczyla sie taka rura zeby stozek zalozyc. Bedzie to konkret zezba i zmienisz dlugosc dolotu i w sumie mozna tym pogorszyc bardziej niz polepszyc....chyba ze bedziesz to robil na hamowni...

mam u siebie zalozony kompletny dolot ze stozkiem K&N`a. calosc robilem w ELtecu bo samemu to mozna rzezbic i rzezbic...
problem by byl z dorobieniem odpowiedniej rury na przepustnice.
postaram sie o jakies zdjecia jak bede mial chwile!

kurna, bandziorno ale ty chyba masz gaznik artysto Tam to jest pikus w porownaniu z k-jetronikiem

rex a ty masz to zrrobnione

ale rex ma motor od rst i tam jest zupełnie inaczej.Lepiej chyba bedzie kupić dobry wkład do puszki , bedzie mniej kombinowania i rzeźby a efekt bedzie podobny

Własnie dr "podobnyu" co masz na mysli bo ja sie nasluchalem roznych opowiesci

e tam opowieści , sprawa wyglada tak ze stozek ładnie wyglada to jest raz, dwa ładnie brzmi a trzy ze nie moc z dołu przenosi ze tak powiem w górne fazy obrotów, a wkład oczywiście dobry wklad np K&N jest drogi ale nie ma roboty z dolotami i rzeźbą rur i innch pierdoł co tez kosztuje a auto lepiej idzie z dołu i w górze tez jet dobrze , tylko nie ma tego wyglądu i dźwieku ale chyba nie o to w tym chodzi zeby było fajnie tylko efektywnie.Wiec polecam wkład filtra i mozesz sobie sam to założyc i to w 5 minutpozdro.A i jeszcze jedno zdarza sie tak i to czesto ze wkład filtra daje wiekszy przyrost mocy niz stozek bo wykorzystujesz przy wkładzie oryginalna długosc dolotu czyli zalecaną przez producenta auta a przy stozku juz ja zmieniasz i nigdy nie bedziesz pewien czy na dobrą.

dr spojurzalem teraz w twoj profil i zauwazylem ze wy ysliles fajne miejsce na glosniki z przodu co dales panel z mdf i jaki to wymiar glosnika 13 czy 16 i kierowniczka super niedlugo moze bede w chorzowie na slubie mojej siory hehe