MotoNews.pl

Pływa i czasem go dusi :( co mu jest

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam posiadam 1,3 CFi i od jakiegoś czasu mam problem z warjującymi obrotami, oraz duszeniem podczas dodawania gazu.
Z tym drugim jush sobie poradziłem wymieniłem swieczki oraz kabelki i jak ręką odioł, co prawda jeszcze go troszke czasem przymuli, ale niema jush "żabek" i wielkiej dziury w gazie, preferuje spokojną jazde także nie potrzebuje 10 s do 100-ki natomiast z tym pierwszym niemoge sobie poradzić ktoś kiedys powiedział ze to krokowiec, objawy są następujące: obroty na poziomie 1500-2200, nasilają się podczas wielkich upałów, praktycznie nie do uspokojenia podczas jazdy w momencie zachamowania obroty opadają po jakis 3-5 s na ok. 900 czylli tak jak powinny być zawsze, może to nie krokowiec a cczujnik jazdy ? i jescze jedno co moge zauważyć to to ze go czasem zaleje, nie odpale od razu tylko gdzieś za trzecim razem prz dodaniu gazu do połowy. Autko ma tak raz na jakiś czas, czasem potrafi tydziń jezdzić bez problemu a czasem chce nim zaparkować na drzewie !!! Może macie jakiś pomysł na tą dolegliwość ?? proszę o pomoc. Kupienie krokowca to nie problem ale co jak to nie pomoże !?!
Z góry dzieki za wszelki podpowiedzi jak uleczyć mojego Essiego

Sprawdż jak się będzie zachowywał jak odłączysz przepływomierz powietrza.

smirnof a czy 1,3 CFi ma takie coś jak przepływomierz powietrza ?
bo szczerze powiem że niewiem jak to wygląda, jak masz możliwość podesłania mi fotki to byłbym bardzo wdzięczny.
Dzieki

Proponuję sprawdzić potencjometr przepustnicy.