MotoNews.pl
5 Dziwne cykanie w e36 (117018/0) - PT

Dziwne cykanie w e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy mocniejeszej jezdzie np palenie gum na wolnych obrotach slychac dziwne cykanie silnika. Nie mam pojecia o co chodzi. Temperatura jest w porzadku poziom i stan oleju idealny. Pomozcie pozdrawiam

te cyknięcia są równomierne??? I w jakich odstępach czasu, czy odrazu jeden po drugim jak odgłos migacza czy może wolniej tak z 2 sekundy odstępu??? Bo jeśli z takim troszke dłuższym odstępem to u mnie jest tak samo, nie wiem dlaczego i nie widze zależności kiedy to się włącza ale czasemi jak stoje na światłach to słysze takie coś. Ktoś mi kiedyś powiedział że to normalne, ale skoro tak to dlaczego pojawia się tylko czasami

Popychacze hydrauliczne

Jeśli to jest odgłos którym ja myśle to nie są to napewno popychacze.

Cytat:
Jeśli to jest odgłos którym ja myśle to nie są to napewno popychacze

I długo będziesz nas tak trzymał w niepewności czy podzielisz się swoim pomysłem?
Pozdrawiam

No właśnie sęk w tym że ja nie mam pojęcia co to za odgłos ale wiem że to nie popyczasze po miałem popychacze do wymiany w poprzednim samochodzi i to jest inny odgłos. To co ja np słysze u siebie pojawia się dość rzadko, i jest to regularny odgłos takich jak by mocnych pyknieć coś jak kapiąca woda na plastikowe podszybie i pojawia się w odstępach co 2s. Popychacze wręcz cykają jak zegarek jak są do wymiany i jest to dość szybki dźwięk, mam na myśli odstępy między pyknięciami.

A Dzieje się to gdy masz rozgrzany silnik czy nie ma różnicy?

Piszcie wiecej co to moze byc bo to naprawde dziwne cykanie jest jak w zegarku dosc szybkie i nie zawsze sie to dzieje

moze zawory? system kasowania czasami u mnie tolerował odgłosy lekkiego klekotania ale na nierozgrzanym silniku, słyszalne gł. na równych obrotach i w okresie zimowym.

Cytat:
2005-10-15 08:14:40, GrubyE36 pisze:
Piszcie wiecej co to moze byc bo to naprawde dziwne cykanie jest jak w zegarku dosc szybkie i nie zawsze sie to dzieje

Chcesz by ktos ci odpowiadał/napisał, a sam nie robisz tego tzn kolega Touring zadał Tobie pytanie:
Cytat:

było to 11 dni temu.

A od siebie napisze, sprawdź ciśnienie oleju jakie masz, 10zł to kosztuje.

U mnie też takie słychać z okolicy napinacza paska wieloklinowego.
Wymieniłem rolkę i nic nie dało.Przesmarowałem sprężyne przy takim małym amortyzatorku przy napinaczu i odgłos nie zniknąl
ale ucichł.Dzieje się to tylko przy rozgrzanym silniku.