[LPG] II generacja +MKVII 1.6 16V = porażka ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niniejszym chciałem zapytać czy jest wśród Szanownych Grupowiczów ktoś kto przeklina dzień w którym do swojego MKVII 1.6 16V Zetec z plastikowym kolektorem zamontował intalację gazową II generacji ???

chyba nie

Na moim silniku spisuje sie swietnie. Co sie z Twoim dzieje?

Cytat:
Na moim silniku spisuje sie swietnie. Co sie z Twoim dzieje?

Jeszcze nic - bo nie ma instalacji. Mam wasztat w który mówią spox można zakładać II generację z zabezpieczeniami + nowe świece i nowe przewody - dają gwarancję. Inni natomiast twierdzą, że tylko wtrysk. I jestem w kropce. Wtrysk sekwencyjny za 4000 PLN to trochę za dużo, wspomianą II generację BRC w kompem można założyć za 2200.
Nie chciałby sobie Essa zepsuć

Zakładać czy nie zakładać - oto jest pytanie ???

WYSZUKIWARKA

WYSZUKIWARKA

WYSZUKIWARKA

nie

W wyszukiwarce wszystko już przeczytane - i to kilkakrotnie.

zawsze na allegro mozna kupic metalowy kolektor i juz po klopocie

Mam co prawda aluminiowy kolektor, ale instalacje II gen. BRC. Co prawda dopiero od 3 tygodni, ale na razie jestem bardzo zadowolony. Mój brat ma w Mondeo (2.0) z plastikowym kolektorem też II gen. (od lipca), ale nie BRC i też jest bardzo zadowolony.

Diecezja należy jednak do Ciebie.

Pozdr.

Mr_Ozi

ja mam od 3 lat i jestem zadowolony ale trzeba uważać na terminy wymiany świec i kabli WN ja za długo poczekałem ze swiecami i był wystrzał z gazu nio i krokowiec do wymiany

A co ile tą wymianę robisz ???

Cytat:
2005-10-06 08:48:46, bobslej3 pisze:
ja mam od 3 lat i jestem zadowolony ale trzeba uważać na terminy wymiany świec i kabli WN ja za długo poczekałem ze swiecami i był wystrzał z gazu nio i krokowiec do wymiany

Jak to krokowiec do wymiany? Przy wystrzale w kolektor to raczej przepływomierze i puszki filtra siadają , czasami też przepustnica ucierpi ....... ale krokowiec?

Z tego co ja wiem: świece co 10 tys. najlepiej motorcraft, kable co 20 tys.

do Andrew niestety tak sie stało miałem wystrzał po nim obroty stały na 5 tys w serwisie podejrzewali peknięty kolektor ale był sprawny dopiero po wymianie krokowca wszystko wróciło do normy. A i jeszcze do Kira wymiane świec zrobiłem po 50 tyś

znam gazownika co tylko wciska do zeteca II generacje i daje pisemna gwarancje na kolektor a koszt instalacji to 1800pln z butla w kolo

A gdzież to tego zucha można znaleźć ???

miałem problemy z termostatem - i cieplutko było -i raz stzrelił.
Na szczescie wywaliło waż od odpowietzrenia skzryni korbowej
udało sie naprawicc ( ponownie nasunąć)i jest ok
nie słyszałem aby ktokolwiek narzekał na 2 gen w zetec'u
narzekają "****" które boja sie wydac 2k na instalke i dystrybutorzy pb !!
to oni sa głównymi sprawcami zamieszania itp

ja wlasnie sie przymierzam do zamontowania lpg w 1.6 zetec 16v '95 i chyba zdecyduje sie na sekwencje...
koszt o 1600zl wiekszy ale zwroci sie.
1900zl instalacja 2 gen
3500zl sekwencja
2 gen zwrot po 8,5k km
sekwencja zwrot po 16k km
a swiety spokoj, mniejsze spalanie i wiecej mocy.
no tak narazie uwazam. czekac musze na montaz 2 miesiace wiec moze jeszcze zmienie zdanie.

Cytat:
2005-10-09 18:45:43, byq pisze:
ja wlasnie sie przymierzam do zamontowania lpg w 1.6 zetec 16v '95 i chyba zdecyduje sie na sekwencje... koszt o 1600zl wiekszy ale zwroci sie. 1900zl instalacja 2 gen 3500zl sekwencja 2 gen zwrot po 8,5k km sekwencja zwrot po 16k km a swiety spokoj, mniejsze spalanie i wiecej mocy. no tak narazie uwazam. czekac musze na montaz 2 miesiace wiec moze jeszcze zmienie zdanie.

tym roczniku masz alu kolektor wiec nie rozumiem po co sekwencje

Hm w tym roczniku i sekwencja, to szmal chyba ci wylatuje lewa i prawa kieszenia, ja jak bym mjal jakis 2002 moze 2001 rocznik auta to moze bym i zainwestowal - ale w 95 ?
Tez mjalem ten problem ale juz mam II i na razie chodzi
swiece po 30 tys mam wyminic a przewody jak bedzie strzelac

PS. Ale to twoja kasa, jak sobie tam chcesz