Wolne obroty jednopunktowy MkIV

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nim silnik się nie nagrzeje a nawet czasem na rozgrzanym silniku wolne obroty potrafią spaść do 200 a nawet zadławić silnik krokowiec niby uchyla przepustnicę ale robi to ze zbyt dużym opóżnieniem (silnik potrfi zgasnąć) . Czy ktoś zna przyczyne tej sytuacji ?

krokowiec...

krokowiec, lewe powietrze, sparciałe przewody gumowe.

Witam.

Nie wiem czy to w czymś pomoże bo ja miałem troche inne objawy awarii krokowca. Po wciśnięciu sprzęgła i puszczeniu gazu w zrastały obroty to około 3-4 tys i spadały dopieor po zatrzymaniu się. Przeczyszczenie krokowca pomogło

Wykręć krokowca (troche zabawy z tym jest bo nie ma jak się do niego wygodnie dobrać), włóż do benzyny ekstrakcyjnej na około 3 godziny. Zresetuj kompa (wystarczy jak na czas pracy odłączysz klemy z akumulatora). Po założeniu i odpaleniu przez jakiś czas będzie silnik chodził nierówno. W instrukcji piszą, że po przejechaniu 8 kilometrów komputer zczyta sobie nowe nastawy i się przełączy w normalny tryb. U mnie to wystąpiło po 12 kilometrach poczułem szarpnięcie (silnik troche przygasł),ale potem silnik zaczął normalnie pracować. Objawy ustąpiły.