Rajd Wawelski 06-08.10.2005r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rajd Wawelski po raz pierwszy w Polsce będzie stanowił dwie rundy, zaliczane odpowiednio do Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski oraz Rajdowego Samochodowego Pucharu PZM. Organizacji tego jakże trudnego przedsięwzięcia podjął się Klub Sportowy PROF we współudziale z Polskim Związkiem Motorowym. Bazą rajdu będzie Kraków, a start i meta zlokalizowane zostaną przed kompleksem handlowym Galeria Kazimierz. Dla kibiców, rajd rozpocznie się w późne czwartkowe popołudnie, kiedy to po ulicach Krakowa rozegrany zostanie widowiskowy prolog. Będzie to znakomita okazja dla mieszkańców Krakowa aby oglądnąć z bliska najlepszych polskich zawodników rywalizujących w Mistrzostwach Polski. W piątek rajdowe załogi przeniosą się w okolice Łapanowa, Limanowej, Trzciany i Żegociny, by tam ścigać się w prawdziwie "bojowych" warunkach. W sobotę do załóg startujących w Mistrzostwach Polski dołączą "młodsi" koledzy uczący się rzemiosła rajdowego w ramach Rajdowego Samochodowego Pucharu PZM. Zwycięzców obydwu rund poznamy w sobotę po godzinie 17:00, kiedy to załogi będą kolejno pojawiać się na mecie rajdu pod Galerią Kazimierz.

www.rajdwawelski.pl

Wybiera się ktoś? Może ktoś z mojej okolicy ma wolne jedno miejsce?

mnie tradycyjnie będzie można spotkać na oesach i obowiązkowo w serwisie Zymon.Net Rally Team

mnie tez będzie można spotkać na oesach, hehe na serwisie też

apropo Wawelskiego - podobno autentyk

"Dzisiejszy Przeglad Sportowy. Duzy artykul o Kubicy. Pod spodem - wywiad z Robertem, zrobiony swiezo na Estoril przez Specjaliste Przegladu Od Sportow Motorowych - Cezarego Gutowskiego.
Koncowka wywiadu:
- Slyszalem, ze po drodze wystapisz takze w Rajdzie Wawelskim!
- Tak. Pojade raczej dla zabawy, zeby zrelaksowac sie przed testem w Chinach. Pojade na odcinkach zerowych, jako kierowca przecierajacy silnik samochodu, za kierownica Subaru. Nie bede walczyl o lokaty."

Cytat:
2005-10-03 21:43:26, schwepes pisze:
Pojade na odcinkach zerowych, jako kierowca przecierajacy silnik samochodu, za kierownica Subaru.

Czytalem ten fragment akurat w PS i nie kojarze takiego kwiatka, bylo cos normalnie w stylu: "Pojade samochodem zerowym, jako przecierajacy odcinek, nie bede walczyl o lokaty."

kilka fotek z rampy startowej i z zakrętu nr 11 (nawrotka na ul. Na zjeździe)

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw00.jpg

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw01.jpg

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw02.jpg

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw03.jpg

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw04.jpg

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw05.jpg

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw06.jpg

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw07.jpg

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw08.jpg

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw09.jpg

[ wiadomość edytowana przez: Konrad_P dnia 2005-10-08 20:53:25 ]

z ponad 100 fotek odzyskałem jeszcze 3 w miarę ostre

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw10.jpg

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw11.jpg

img.photobucket.com/albums/v643/schwepes/waw12.jpg

[ wiadomość edytowana przez: Konrad_P dnia 2005-10-08 20:54:18 ]

podobno załoga Chmielewski / Gadowski zaliczyła dacha , wiecie cos na ten temat?? Stało sie cos komus??

Cytat:
2005-10-08 19:07:17, Pisiek pisze:
podobno załoga Chmielewski / Gadowski zaliczyła dacha , wiecie cos na ten temat?? Stało sie cos komus??

poza skasowaną rajdówką nikomu nic nie jest. Rajd naprawdę zajebisty !!!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje dla Arka Zymona i Tomka Matusika za 3 msc w N2

tak na spadaniu do zakrętu wg. Janka mieliśmy prawie 200km/h, w momencie dachowania mieliśmy 140km/h auto rolowało się 3 razy w polu, ja kaskiem wybiłem szybę która wypadła, na dodatek otworzyły się prawe dzwi, nie wiele brakło a zostalibyśmy na słupie, dzieliło nas może 50cm, ale żyjemy, ja jestem lekko poturbowany ale jest ok.

gdzio dyktowal do gory nogami mete lotna jest caly ale troche obolaly.musialem pomagac mu sie rozbieac.uparta bestia gadzio wiesz o co chodzi z tym ze jestes uparty

TVP3 Regionalna niedziela o godzinie 21:15 relacja Rajd Wawelski

gadzio do dzis na siedzeniu mam ziemie z pola w ktore wylecieliscie dobrze ze byla bez nawozow

oranie pola

Cała moja galeria z rajdu jest tutaj: http://www.autoklub.pl/index.php?page=153d4d6d521fe1948d97bfb4f74be8ab&id=1129050229&

[ wiadomość edytowana przez: speed555 dnia 2005-10-12 22:23:42 ]

hehe speed555 to są ostatnie chwile kiedy debiutująca astra jeszcze nie miała na sobie nawet zadrapania lekieru