Witam!!!Wlasnie.padla.mi.spacja.w. klawiaturze. Teraz dziala
Ale do rzeczy:
Powoli wychodze na prosta z Groszkiem. Chcialbym w nim teraz podlutowac troche w zawiasie i silniku. Przejrzalem poprzednie posty,lecz sa one tak rozne,ze nie znalazlem " zlotego srodka" .
1. Co do zawiasu interesi mnie cos takiego, jak ma Krauzer. Auto ma byc obnizone, lecz tak,aby dalo sie jezdzic po warszawskich poligonach i nie trzeba bylo obspawywac budy. Jaki zestaw zastosowac???Auto nie bedzie sluzyc w zadnych KJSach i tym podobnych. Wiem, ze resorem musi zajac sie kowal, sprzezynami tez. Jakie wartosci zastosowac???
2. Silnik to seryjne, nie zajezdzone i dosc zwawe 650. Malo pali - okolo 6/100 Jakie sa delikatne modyfkacje, aby nie zmniejszyc trwalosci i jednoczesnie zyskac na dynamice??? Walek sportowo- turystyczny??? Jaki to konkretnie model??? Slyszalem tez o planowaniu kola zamachowego- - jezeli w tym przypadku to ile???
Ojciec mojego kolegi mial kieeeeedys dawno temu tlumik dwururke w maluchu. Byla dorabiana na Woloskiej w Wawie. Dzis juz nie chca sie tym zajac. Czy takowy gadzet jest dostepny jeszcze w handlu??? Bez zadnych badziewnych chromow, same rurki. Slyszalem tez o modyfikacjach dolotu, tzn rura doprowadzajaca tlen tylko z lewej strony, prawy wlot zaslepiony.
Co z hamulcami??? Chce zachowac stare bebny, a z ich skutecznoscia bywa roznie. Mocniejsza pompa hamulcowa???Jak tak to od czego???
Opiszcie prosze pomysly na trapiace mnie zagadnienia, tylko bez pierdol o turbinkach kowalskiego itp
Serdelecznie pozdrawiam.
el_