Składanie silnika 903 ze 127 on-line

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. dzisiaj przytachałem nowe padło i mam silnik igiełka z tego co oglądam tyle ze w czesciach. Blok złozony razem z wałem panewkami i rozrządem i to by było na tyle, cała reszta jest lezy u mnie w pokoju. Teraz pytania: na co zwracac uwage przy skladaniu tego shitu? jak maja byc ustawione tloki z korbami (na korbach sa numerki), w ktore strone maja byc odwrocone tloki, czy pomiedzy pompa oleju a blokiem ma byc jakas uszczelka itp itd, poprosze o jakies fotki podczas gdy Wy skladaliscie silniki takie jak ten a takze pare fotek juz zlozonych silnikow.
Ile kosztuja pierscienie? ile kosztuje komplet uszczelek na caly silnik?

Mierny post ale nie chce nic zwalic a ten silnik first time skladam

ile dales za silnik??? z osprzetem jest?? ( co do skladania ci nie pomoge bo sie nie znam :] )

ktos mi obiecał książke o 127 na cd i bym ci chetnie ją wysłał ale ten kleś z foruma sie nie odzywa niestety

zasilnik nic nie dałem, prezent taki no nie, poprostu niezlegodila ukrecilem

bizer, skzoda ze nie ma ksiazki

uyszczelki

podejda one mi pod ten silnik?

Nie.

czyli musze miec speszyl for 127?

pod glowke i miske na pewno niepasuje (przeranialem to). Za to mozna dostac szpecjal do 127 bez problema owe.

dlaczego pod miske nie pasuje z CC?
jak z SC pasuje to z CC tez powinno

pytam bo nie wiem - niby było wałkowane na forum

kup to zobaczysz

Cytat:
2005-10-09 19:35:29, toki pisze:
witam. dzisiaj przytachałem nowe padło i mam silnik igiełka z tego co oglądam tyle ze w czesciach. Blok złozony razem z wałem panewkami i rozrządem i to by było na tyle, cała reszta jest lezy u mnie w pokoju. Teraz pytania: na co zwracac uwage przy skladaniu tego shitu? jak maja byc ustawione tloki z korbami (na korbach sa numerki), w ktore strone maja byc odwrocone tloki, czy pomiedzy pompa oleju a blokiem ma byc jakas uszczelka itp itd, poprosze o jakies fotki podczas gdy Wy skladaliscie silniki takie jak ten a takze pare fotek juz zlozonych silnikow. Ile kosztuja pierscienie? ile kosztuje komplet uszczelek na caly silnik? Mierny post ale nie chce nic zwalic a ten silnik first time skladam

Tłoki mają strzałki na górze tzn na denku, strzałki powinny byc skierowane w strone rozrzadu, sworzeń jest przesunięty do tylu wzgledem kierunku obrotu. Pomiedzy blok a pompe oleju jest jaka s cienka uszczelka, mozesz pomc sobie cieniutką wartswą silikonu. Pierścienie to okolo 100 zł komplet, ja kupiłem primy, uważaj bo do 900 etki pierścienie są bardzo twarde i trudno się je zakłada. Pamiętaj o tym że mają być ustawione o 120 stopni względem siebie. Nie wiem ile kąplet uszczelek uszczelka pod glowice 65 zł goetze. Mam troche fotek ale nie za dużo przy skladaniu silnika.
Pamiętaj o momentach dokręcania śrub w tym silniku, powinineś mieć conajmniej najprostszy klucz dynanometryczny, bo silniki mają swoje lata i gwinty lubią się urywać.

Witam,

Jeśli chodzi o uszczelkę pod miskę to w CC były dwa rodzaje misek. Jedna z nich taka jak w 127 a druga nowsza i łatwiejsza do uszczelnienia (pod uszczelkę "z jednego kawałka").

A komplet uszczelek musisz kupić specjalnie do 127. Główne różnice to uszczelka pod głowicę i pokrywę zaworów i uszczeleczka pod aparat zapłonowy (więcej różnic nie pamietam).

Pzdr

pod aparat nie trzeba uszczelki w sumie, jak chcesz uszczelki to moge załatwić, w Wołominie jest bardzo dobry sklep w zasadzie wszystko mogą zamówić

Pierscienie kup tylko z Primy najlepiej z hromowanym ogniowym,koszt nominal ok 60zl,pierwszy szlif ok 80zl.Pasuja z pierwszych cc900,pierscienie 127 maja szeroki pierscien olejowy ,nowsze cc i sc maja waski.Dobra uszczelka pod glowice ok25zl,pod miske 10,pokrywe klawiatury 10.Nie kupoj uszczelek z korka ,tylko z porzadnego gumo- korka,reszta uszczelek taka jak w cc.

Art a pomoglbys nalozyc tloki z peirscieniami do bloku?bo w sumie tego sie najbardziej boje no chyba ze chcialbys zlozyc mi caly silnik, oczywiscie za jakies pieniadz, to nie ma problemu, mozemy pogadac.
czyli dzieki Wam jak zawsze wsyztsko wiem i dzis pewnie udam sie na zakupy dzięki wielkie

słuchaj jak chcesz moge Ci złożyć ten silnik, kwestja dogadania sie.

nałozenie pierscieni z dobrze przygotowanym kawalkiem blaszki okalajacej to 20 minut - powolusio i sympatycznie;d

Cytat:
2005-10-10 16:04:12, Pat_kdb pisze:
nałozenie pierscieni z dobrze przygotowanym kawalkiem blaszki okalajacej to 20 minut - powolusio i sympatycznie;d

chyba o włożenie tłoków Ci chodzi

sorki podupcylo mi sie bo od 6 niespalem. dokladnie tak. nakladanie pierscieni to nietosamo;d dzieki za poprawke!!

na korbach mam cyferki od 1 do 4, od ktorej strone zaczynac czy moze to bez roznicy?miche kleic na silikon i uszczleke czy tylko na uszczelke?
zarzuce foto niedlugo bloku i bede sie pytal gdzie sie co wtyka wiec bądźcie przygotowani na hardcorowepytania