| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-10-18 17:58:10 Witam
Dotknęło to mojego kolegi (jakiś czas temu) a zarazem i mnie (dziś jak z nim jechałem) Otóż od jakiegoś czasu dzieją mu się cyrki z odpalaniem w samochodzie. (Atu Rover) Otóż jak silnik jest zimny po bardzo długim postoju to odpala na dotyk. Jak się troche rozgrzeje i zostawi sie samochód na ok 40 min to potem nie odpala za pierwszym razem ani za drugim ani za trzecim. Tylko za któryms tam razem po odczekaniu kilkuminutowym pomiedzy tymi odpaleniami (kręcenie przynajmniej po 5 sek.) i wytedy odpala na dotyk... jesli samochód się zostawi na dwie godzny to odpala od razu lub jak się samochód zostawi na 1o min tez odpali ale jak na 30 - 40 min, godzinę to nie chce... Macie jakieś pomysły bo ja rozkładam rece... |
Chrostek Miłośnik FSO BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2005-10-18 18:08:00 ja mam troche inny silnik, mam taki sam identyczny problem, tylko ze ja to mam na LPG, jak mi złapie porządnej temp to po odczekaniu ok 30min nie zapali aż ostygnie, po szybkim zgaszeniu goracego i zaraz zapaleniu wszystko ok. ja nadal nie wiem co to jest bo na gazie niechce palić a na benie bez problemu, koleś na forum LPG mówił ze to coś z masą, i przy wyższych temp pod maską kable nie łączą czy coś, wszystko sprawdziłem wszystko jest jak było, nadal nie wiem co za licho ![]() |
iquest Miłośnik FSO PAPlus GSI Kraków | 2005-10-18 19:44:21 Do kolegi z pierwszego postu.Przyczyna jest czyjnik obrotów walu korbowego.Usterka polega na przeczyszczeniu albo wymianie tegoz czujnika. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-10-18 19:57:36
też padło na niego podejrzenie - sprawdzimy / dzieki |