MotoNews.pl
6 Jazda próbna 190 - myszkuje (118179/0) - PT

Jazda próbna 190 - myszkuje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć
zastanawiam się nad kupnem 190 z automatem - podczas jazdy próbnej jednak (co mnie trochę odstrasza) samochód nerwowo się zachowywał przy jeździe na wprost (100km/h) - jakby silny boczny wiatr,ale nie wiem czy zwalać wszystko na wiatr. Miał chyba źle wyważone koła z przodu - drgała kierownica, ale czy to myszkowanie mogło być spowodowane również usterką skrzyni albo mostu?
Pozdrawiam

red

w pierwszej kolejności zwaliłbym winę na koła. Niech dokona zamiany kół np. lewy na prawy i jeśli ściąganie się zmieni to na 100% koło. Drgania jesli przenoszą się na kierownicę to zamiana kół - z tylnimi na początek. Wina może być w tarczach hamulcowych.

dzięki
ok , ale nie ściągało go w jedną stronę - raz w lewo raz w prawo - rozumiem, że mogły to być koła, coś w zawieszeniu - to nie jest takie drogie. ale czy ktoś się spotkał z podobymi objawami np w przypadku awarii mostu? to by było
pozdrowienia

wina mozna obarczyc tez za szerokie opony,wtedy w koleinach auto wozi na lewo i prawo. jezeli nie ma luzow na kole kierowniczym to raczej to.pojedz na geometrie podwozia i zawieszenia, moze auto bylo tluczone solidnie i stad to zachowanie???Zakladam,ze wydajesz kilka-kilkanascie tysi na auto wiec nie zaluj 100 zlotych, bo moze sie to zemscic w przyszlosci!!

pozdr.

A jeszcze sobie przypomniałem, że tył mu trochę siedział - koła nie były pionowo, tylko takie pochylone,jak w scorpio ( ) (w bagażniku 3 zimowe koła + rodzice na kanapce). Może sprężyny?
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C560198

Cytat:
el_comendanto pisze:
nie zaluj 100 zlotych, bo moze sie to zemscic w przyszlosci!!

No chyba się nie obędzie . ech. Stówa za oglądanie - co za zycie.

Cytat:

wina mozna obarczyc tez za szerokie opony,wtedy w koleinach auto wozi na lewo i prawo.

opony nie były szerokie - 195/65. i jechałem lewym pasem na 2pasmówce,ale efekt był faktycznie podobny do jeżdżenia po kanionach, w Polsce zwanych drogami.
auto stoi w komisie od roku - aż mu powietrze zeszło w jednym kole (czemu on tak długo tam stoi?). może się coś odkształciło w oponie.

dzięki za rady. jestem rad.
red

Cytat:
2005-10-10 20:04:27, redbaron2 pisze:
A jeszcze sobie przypomniałem, że tył mu trochę siedział - koła nie były pionowo, tylko takie pochylone,jak w scorpio ( ) (w bagażniku 3 zimowe koła + rodzice na kanapce). Może sprężyny? http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C560198 opony nie były szerokie - 195/65. i jechałem lewym pasem na 2pasmówce,ale efekt był faktycznie podobny do jeżdżenia po kanionach, w Polsce zwanych drogami. auto stoi w komisie od roku - aż mu powietrze zeszło w jednym kole (czemu on tak długo tam stoi?). może się coś odkształciło w oponie. dzięki za rady. jestem rad. red

To jakis fajans musi byc. Benzy w dobrym stanie szybko znajduja wlascicieli. Rozkraczone kola z tylu??? Jezeli z obciazeniem to pol biedy,jezeli na pusto to zawiecha do reanimacji. Nie zakladam tutaj domoroslego "tjuninku". Laczki 195 sa za szerokie na polskie "drogi". faktycznie od stania opona mogla sie "zkwadratowic"...

Szukaj innego. Moj kolega szukal dlugo,az znalazl naprawde przyjemnego z LPG, nie bity, nie zajezdzony i nie zardzewialy. Spieszyc mozesz sie jak kupujesz kaszlaka za 50 zlotych do upalania, a nie autko za niemala badz co badz kase.

To raczej może też być kolizja. Ja sam mam u siebie 205 i nie ma prawa wozić mi auta, bo bym je zezłomował z nerwów. Wszystko musi być GIT, w końcu to "gwiazda". Jak coś nie chodzi tak jak powinno, to znaczy, że ktoś coś kiedyś spierd... popatrz czy nie miał kolizji w przód, jak bardzo chcesz go kupić. A jak nie, to szukaj kolejnego.

Hey, woże się nieraz 190 w automacie, silnik 2,3 , ogolnie merol jest twardym autkiem i co za tym idzie niskim, jak mu wpakujesz obciazenie siedzie, ale wydaje mi sie ze jesli go nosi to wina zawiechy, bardzo latwo to sprawdzic, jedz na diagnostyke i bedzie wiadomo, ogolnie autko wygodne. Ale jesli on tam tyle stoi to szkoda twojego czasu i oczu, na bank bity był!! Luknij na allegro, jak ostatnio zauważylem poleciały 190 w dół, wojek w grudniu sprowadził rocznik'89 ze wszystkimi opłatami i instalacją LPG(1700zł) wyniósł go coś 8000zł na felach alumkach.(stan autka bdb) Pozdro