Co z tym blosem?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czemu ten blos niezrobił się taki popularny..skoro nieogranicza dolotu powietrza..poprawia deczko dyanmike...moze jest sporo droższy od zwykłej zwęzki ale chyba warto..ale słyszałem też ze niejest dozwolony i nieprzejdzie badania tech.....

jesli się myle to gdzie go kupie i za ile?

Witam! Wg. mnie gaznik gazowy blos to najlepsza i najbardziej udana rzecz w calej manufakturze LPG. Sa dwa rodzaje blos-a z registrem - sterowany elektronicznie, odpowiednik II generacji, ktorego jeszcze mozna kupic i zwykly,I generacja, ktorego niestety w hurtowniach juz nie ma. Nie ma dlatego, bo jakis pan urzedas z Brukseli wymyslil sobie ze ( mowiac w skrocie ) zbyt zanieczyszczaja srodowisko U nas w Polsce tak samo trzeba sie kierowac - ponoc - ochrona srodowiska i I generacji LPG nie mozna montowac ( za wyjatkiem instalacji na gaznik ) Niedawno widzialem zwyklego blosa na Allegro za ok 380 PLN.

no narescie ...cały czas siedze i czekam na odpowiedz... wiec tak zwykły kosztuje w granicach 380zł a ten 2 gen? duzo moze byc droższy? czy jak zamowie u dowolnego gazownika taki to mi sprowadzi na życzenie czy moze byc z tym problem?

Ceny blosa z registrem nie znam, trzeba by bylo zapytac u importera BRC ale slyszalem opinie ze nie jest on tak dobry jak zwykly blos. Elektronika zamiast polepszyc, to pogorszyla parametry jego pracy i cena w stosunku do II generacji jest malo atrakcyjna. Co do montazu to trzeba by bylo znalezc zaklad, w ktorym by wiedzieli co to jest blos , bo wiekszosc nawet nic o nim nie wie. Do jakiego samochodu z jakim silnikiem chcesz zalozyc tego blosa ?

Cześć TommiCrazy.
Ja mam blosa w galancie od pewnego czasu. Niestety są z nim pewne problemy. Pisałem o nich w dużo obszerniejszym wątku o blosie na innym FORUM.

[ wiadomość edytowana przez: gondoljerzy dnia 2005-10-12 23:34:55 ]

a no witam forumowicza z MKP jak kolega tez chce to do galanta załozyć.. kolega ma to w jednym samochodzie(nexia) i chodzi mu to pieknie.... z tym ze ciezko w kraku coś załatwić

Znów się pojawił blos na allegro.