Nie załancza sie wentylator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam essi 1,4 i niezałancza mi sie wentylator myslę ze to czujnik tóry podaje prąd do wentylatora nie wiecie jak go rozebrac zeby go wynienic.Tam podłączone sa 2 kabelki ale niewiem jak je wyciagnąc.Pomózcie narka

przeszukaj forum... pełno tego jest... sam radziłem co i jak, bo też miałem taki właśnie problem.

wycialem zlacze przy wentylatorze kable skrecilem i zaizolowalem i po problemie.Zlacze to bylo cale skorodowane .

a u mnie się nie załączał z winy przekaźnika (jest za akumulatorem, przynajmniej u mnie)

Cytat:
2005-10-09 18:49:11, marcin_op pisze:
a u mnie się nie załączał z winy przekaźnika (jest za akumulatorem, przynajmniej u mnie)

Witam!
Jak sprawdzic czy ten przekaznik jest dobry .Wymieniłem już niebieską wtyczke która idzie do termostatu, taki mały dupsnik który jest wkrecony w chłodnice po prawej stronie na dole na rogu i dalej nic. Cały czas pali bezpiecznik.

po pierwsze to odepnij sam wentylator i podepnij go na krótko do akumulatora,moze to on ci sie spalil.
Jesli bedzie dzialal to wymien czujnik wentylatora,u mnie tak bylo,zalozylem nowy czujnik wody i wentylatora
i dziala juz bez zarzutu

Cytat:
2005-10-16 14:31:54, gutekRS2000 pisze:
po pierwsze to odepnij sam wentylator i podepnij go na krótko do akumulatora,moze to on ci sie spalil. Jesli bedzie dzialal to wymien czujnik wentylatora,u mnie tak bylo,zalozylem nowy czujnik wody i wentylatora i dziala juz bez zarzutu

Witam!
Dzięki za rade.Możesz opisac gdzie on dokładnie się znajduje i jak wygląda.Apropo jaki masz mocny bezpiecznik ten od wentylatora.Dzięki i narka