Rdza...czy da sie ja usunac??...zerknijcie na fotki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemka mam takie pytanko dorwałem takie DU ale zastanawiam sie czy opłaca sie brac. fotki macie ponizej....pomozcie

Standardowe wyposażenie. Usunąć się jak najbardziej da.

Praktycznie każdy Esperak ma troche rdzy.
Ciężko znaleźć wersję ocynkowaną.
Auto opłaca się brać choćby ze względu na rzadki kolor i fele.
Później jak kupisz ayto to Ci będzie ciężko zakupić jakieś fajne laćki.
Napisz coś więcej o samochodzie, pojemność przebieg, rocznik, LPG itp....

z takich dodatkowych rzeczy to
-ABS
-KLIMA
-ALUSKI
-DRUGI KOMPLET OPON ZIMOWYCH
-RADIO NA CD
-AIRBAG x 1

przebieg to 149tys...bez gazu 1996

[ wiadomość edytowana przez: Bartas87 dnia 2005-09-20 20:27:30 ]

Cytat:
2005-09-20 20:19:38, krzychu_ch pisze:
Auto opłaca się brać choćby ze względu na rzadki kolor i fele.

Tekst z programy "Rentgen" w tvnturbo:
- który samochód by pani wybrała
- ten
- a dlaczego ten
- bo ma ładniejszy kolor
A cynkowany jest każdy złomiak - niestety marnie i jednostronnie.

Wkrętarka akumulatorowa z kółkiem drucianym, zedrzeć do żywego, zamalować hammeritem i natrysnąć baranka. Jak ktos jest estetą to na baranka rzucić kolor.
Będzie mniej żarło a na pewno długo nie wylezie na wierzch przez taką warstwę

Cytat:
2005-09-20 21:06:01, Janow pisze:
Będzie mniej żarło a na pewno długo nie wylezie na wierzch przez taką warstwę

Spoko... A któregoś dnia odpadnie cały dół drzwi wraz z barankiem, bo ruda go zżarła od środka niestety.

to co pietrek radzisz?

Cytat:
2005-09-20 21:13:12, piotr_ek pisze:
Spoko... A któregoś dnia odpadnie cały dół drzwi wraz z barankiem, bo ruda go zżarła od środka niestety.

Od środka zawsze można napsikać jakiegoś boll'a. Ale tak naprawdę to od kiedy espero tracą 20% wartości rocznie to mi to już lata. Grunt to naprawiać to co istotne dla bezpieczeństwa, bo kiedyś auto i tak sie sprzeda za bezcen.

Cytat:
2005-09-20 21:15:55, Bartas87 pisze:
to co pietrek radzisz?

Chcesz jeździć nim dłużej niż 2-3 lata?
Solidna robota - czyli wkrętarka, szczotki druciane, papier ścierny, szpachla, rozpuszczalnik, brunox (ponoć dobry, ale drogi - okaże się za rok), pędzle, podkład, lakier+bezbarwny (motip robi pod kolor DU, ale może się już nie zgadzać - auto płowieje), środek konserwujący do pow.zamkniętych. Ze 100-150 zł za same materiały.
No ściągasz boczek drzwi, odpalasz wkrętarke z druciakiem i jedziesz od dołu, potem wewnątrz drzwi (tam wkrętarka może nie dojść, to jedziesz ręczną szczotką), przemywasz rozpuszczalnikiem, smarujesz brunoxem i czekasz min.24h, potem szpachla (oczywiście na zewnątrz, bo po co pod drzwiami, czy wewnątrz drzwi), czekasz papier ścierny, podkład, znowu papier ścierny (ale uważaj, żebyś brunox-a nie starł), kolorek, czekasz 0,5h, bezbarwny, czekasz do jutra i do środka drzwi walisz środek do konserwacji pow.zamkniętych. Jak masz czas i garaż to możesz robić, bo na zewnątrz to już się za bardzo nie da.

hmm..nie wiem czy sam bede robił czy dam do lakiernika takiego zaufanego..bo ja niestety garazu nie mam

Cytat:
2005-09-20 21:32:50, Bartas87 pisze:
bo ja niestety garazu nie mam

No to na teraz pozostaje niestety lakiernik. Jak nie ma na zewnątrz drzwi rudej (a pewnikiem jest tylko nie widać) to robota nie będzie taka droga.

Wiem że to będzie niepopularne stwierdzenie, ale prawda jest taka, że jak już raz blacha "zajdzie" rdzą, zwłaszcza taka gówniana jak w Espero, to nie ma bata, będzie wychodziła co dwa lata (jak dobrze pójdzie).

Taka prawda...

jaki z tego wniosek? niekupuj tetgo smaochodu kup jakis co ma lepsze blachy. Z ruda niewygrasz

na zewnatrz nie ma...bo mam inne fotki

Nie ma, czy nie ma widocznej? Bo jak ja złomiaka robiłem to też miałem powiedzmy kółko o średnicy 5mm. Jak się przyłożyłem do czyszczenia do z 5mm zrobiło się 2cm.

tzn dobrze to ujałes nie widac...

Podsumowując - możesz brać, ale przygotuj sobie kilka (jak nie kilkanaście) stówek na lakiernika. Na szczęście drzwi nie trzeba lakierować w całości. Wystarczy do listwy.

jutro ide do tego lakiernika z fotkami i zobaczymy co on powie

Cytat:
2005-09-20 21:58:11, Bartas87 pisze:
jutro ide do tego lakiernika z fotkami i zobaczymy co on powie

Zauwaz ze nadkola też bierze! Ja proponuję zrobić to samemu, tak jak napisal piotr_ek, ja tak samo robilem, moze nie wyglada super ale jest zabezpieczone i kilka razy taniej. Ten kolor to sie nazywa - jak pojdziesz do sklepu z farbami " Daewoo 64 L".