| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-10-14 20:41:36
Jezeli chodzi Ci o to, ze plyn wlatuje do zbiorniczka pod cisnieniem to wszyskto jest ok. Jest to plyn wracajacy do zbiorniczka po przejsciu przez przepustnice. |
marcin2 gdynia | 2005-10-14 20:48:28 przez jaką znowu przepustnicę???? |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-10-14 21:01:10 Gdyby spalał wiecej z powodu termostatu, to miałbys niedogrzany slinik. Posprawdzaj inne elementy układu chłodzenia (przewody,pompe) moze jest jeszcze gdzies wyciek. A moze masz gdzies przytkany układ.. i wywala płyn przez korek (ja własnie tak mam, ale to wina korka) |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-10-14 21:08:20 Przepustnica... nie wiesz gdzie jest?
Co do grzania - dobrze byloby gdyby byl to termostat i jest to prawdopodobne, ale jezeli stalo Ci sie to nagle... generalnie wlewanie uszczelniaczy do ukladu chlodzacego jest taka prowizorka i na pewno nie poprawi wydolnosci calego ukladu... Sprawdz najpierw termostat, jezeli to nie pomoze to do glowy przychodzi mi tylko zapchana chlodnica... |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-10-14 21:12:03 Preparat uszczelniający to takie wrdne g....no które sie osadza wszedzie... nawet tam gdzie nie ma dziury(wycieku). Wiec jest duze prawdopodobienstwo ze zatkałes gdzies układ.. lub przyblokowałes termostat.
|
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-10-16 13:27:56 To ze do zbiorniczka leci plyn pod cisnieniem jest calkowicie normalne - nie ma sie czym przejmowac. Ogrzewana jest przepustnica, bo inaczej w pewnych warunkach moglaby zamarznac.
Co do termostatu - jezeli zimny przepuszcza wode siurkiem to go wymień. Wyrobila sie obudowa termostatu w miejscu zaworu i dlatego puszcza. Jesli woda sie lekko sączy - nie wymieniaj. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-10-16 23:55:24
Nie wiem czy wystepuje to jako czesc zameinna, w Daewoo na pewno nie, moze w Oplu. Generalnie jest z tym kaszana. Czasami gosc od chlodnic moze miec akurat taki boczek, bo jest to dosc powszechna usterka, a dawcow moze byc tez sporo, bo ople ten boczek maja taki sam. Mozna tez kleic, ale raz sie uda, raz nie... zalezy jak peknie |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2005-10-17 15:48:37 Goście od chłodnic posiadają taki element, spokojnie mozna go chyba dostać. Ja radził by m wyminić na aluminowy tak jak ja. Te plastykowe zbiorniki bardzo często pękaja. Jest to przypadłość OPLA i pokrewnych mu DU. Cena wymiany w wawie na plastyk to 200zł, na aluminium 250zł
|