Dziwna substancja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cewka przy reduktorze cała była w jakimś dziwnej, lepkiej substancji (coś jak wazelina techniczna), gazownik mi to przeczyścił i powiedział ze to wina gaz. ja tankuje zawsze na dobrych stacjach w 99% na krak-gazie. oni sie upieraja ze maja bardzo czysty gaz i to na pewno nie od nich.
czy mial racje gazownik i jak z tym walczyc ??

Cytat:
2006-03-09 07:46:46, dany_76 pisze:
Cewka przy reduktorze cała była w jakimś dziwnej, lepkiej substancji (coś jak wazelina techniczna), gazownik mi to przeczyścił i powiedział ze to wina gaz. ja tankuje zawsze na dobrych stacjach w 99% na krak-gazie. oni sie upieraja ze maja bardzo czysty gaz i to na pewno nie od nich. czy mial racje gazownik i jak z tym walczyc ??

zatankuj kilka razy na innej stacji i bedziesz wiedzial kto ma racje, podejrzewam ze gazownik

to nie musi byc wina brudnego gazu - czasem jak mają koncowke gazu na stacji to nie jest to taki sklad jak powinien byc - jest to prawie sam butan (albo propan sam sie nie znam ale ktos poruszal jakis miesiac temu ten wątek i napisal cos wlasnie o lepkiej mazi ktora zatankowal przy koncowce zbiornika na stacji paliw i samochod po pewnym czasie szarpal a pozniej w ogole stanął) Poszukaj tego moze