MotoNews.pl
4 ZestawyDO przeróbek na ksenon!Jakie najlepsze?Podzielcie Się (130678/0) - PT

ZestawyDO przeróbek na ksenon!Jakie najlepsze?Podzielcie Się

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Wiem że ten temat to temat rzeka poruszanyu już dawno na wielu innych postach, ale jednak zaryzykuję
Słuchajcie mam nieodparta pokusę na zmianę świateł na ksenony.
Od wielu lat jeździłem na żarówkach H7 100Watt z zabarwianą bańką na niebiesko.Efekt był zauważalny a nawet mylący ze światłem xenonowym (z daleka) jednakże żarówki te maja krótką żywotność!
Chciałbym się dowiedzieć czy zakupione na allegro i zamontowane samemu(złota rączka jestem) zestawy do przeróbek zdadzą egzamin i jak dobrać sobie je pod względem barwy światła i mocowania żarówek??czy istnieje możliwość doboru barwy światła?
Oczywiście wszystko miało by być zamontowane w seryjnym gnieździe H7 w peugocie 406.
jak myślicie jak to będzie wyglądało??
Prosze o opinie ewentualnie linki do stronek n a allegro bądź gdziekolwiek.
Pozdrawiam

Witam ponownie
Miło by było jakby się ktoś zainteresowal moim postatm i dorzucił jakieś swoje doświadczenia.

Witam, mam założone xenony do corolli2004.Na allegro opisane są
jako przetwornice DENSO,do tego żarówki d2r.Sposób montażu był bardzo prosty:wystarczy w miejsce H7 włożyć nowe żarówki,lekko podoginać drucik mocujący żarówkę i to wszystko. Jeżeli chodzi o typy żarówek to są 2: d2s - do reflektorów soczewkowych i d2r do zwykłych.U mnie są reflektory zwykłe i nie było widać różnicy(sprawdzałem obydwa typy żarówek).Jeżeli chodzi o zasilanie przetwornic to ważne jest aby była sterowana plusem(stała masa).Oryginalnie w corolli żarówki mijania są sterowane minusem(plus jest cały czas)i po podłączeniu przetwornic robiło się zwarcie pomiędzy obudową przetwornicy a karoserią.W ten sposób spaliłem jedną przetwornicę.Wstawiłem przekaźniki i po kłopocie. Po założeniu sprawdzałem światła na przyrządzie do ustawiania świateł.Wszystko jest OK.

a nie razisz przypadkiem innych kierowcow jadacych z przeciwka nie majac automatcznej regulacji swiatel??

kare chlosty powinni wprowadzic dla takich cwaniaczkow jak ty a ilosc batow od ilosci oslepianych kierowcow.a nie pomyslales o tym ze jak kogos oslepisz to oslepiony kierowca kogos zabije ? moze kogos z twojej rodziny, szlag mnie trafia na ten wsiowy tjuning

światła są dobrze ustawone,nawet krócej niż przy zwykłych żarówkach, nikt mi nie mruga ,tak że raczej nikogo nie oślepiam.Pozatym mniej piany proszę ,to nie forum dla strażaków.

moze tak moze nie ,ale jak masz spokojne sumienie ,ze masz wszystko ok. to milych snow. ps. tupet to ty masz niezly .a co do kary to moze kaczory sie i za to wezma i skonczy sie swawola przepisy sie tworzy wlasnie na takich jak ty ,ktorzy za nic maja innych na drogach

[ wiadomość edytowana przez: piotriix dnia 2006-01-18 21:10:50 ]