MotoNews.pl
11 Jaka przerwa na swiecy w 1,5 z gazem??? (120520/26) - PT

Jaka przerwa na swiecy w 1,5 z gazem???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaka przerwa na swiecy powinna byc i jaka ewentualnie wy macie ??

Nic nie zmieniaj, zostaw przerwy fabryczne.

nie wiem ale zawsze mi sie wydawalo ze swiecie wybiera sie z katalogu danego producenta i wg jego zalecen do danego modelu..i na tym zainteresowanie swiecami u zwyklego smiertelnika powinno sie chyba konczyc..samodzielne regulowanie tego odstepu to jakis ekscentryczny pomysl tak samo jak proba dobierania swiec tylko na podstawie ich przerwy..

Cytat:
2005-10-25 23:22:31, qbaj pisze:
..samodzielne regulowanie tego odstepu to jakis ekscentryczny pomysl .. E... tam przy gazie warto zmniejszyć zwłaszcza może się przydać przy odpalaniu na nim i to dobry pomysł - praktyczny nie ekscentryczny , ekscentryczny to np radio za 3 kafle albo fele za pięć no to jest sehr excentrisch

rudi..umiesz uzywac funkcji cytowania?? jak cos cytujesz to zachowaj oryginalna wypowiedz cytowanego

Polecam NGK BKR6E-11 Vline14 ze szczeliną 1 mm. Nie do zajechania

A do 1.8 z lpg??

Cytat:
2005-10-27 22:17:21, werkid pisze:
A do 1.8 z lpg??

no prawdopodobnie ten sam model z katalogu ngk tylko dedykowany do 1.8..wystarczy isc do sklepu albo sprawdzic w jakims katalogu online

Czyli przerwa w Aucie z gazem a bez niego powinna byc taka sama?? Czyli podana przez producetna?
1,5 DOHC??

Cytat:
2005-10-27 23:57:35, tommi3737 pisze:
Czyli przerwa w Aucie z gazem a bez niego powinna byc taka sama?? Czyli podana przez producetna? 1,5 DOHC??

nie wszyscy producenci robia swiece dedykowane do gazu..jesli producent takich nie oferuje kupujesz zwykle swiece takie jak dany producent przewiduje do danego modelu..i nie zastanawiasz sie jaka ma przerwe..ja jedzilem i na gazowych i zwyklych..i tak samo dobrze bylo..mysle ze nie powinienes myslec o tym tak duzo tylko po prostu kup[ic odpowiednie swiece wybranego producenta..