| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-10-17 10:28:24 przewody - JC orginał coś ok 150 zeta chyba.....co do temp przeł to powiem ci ja mam 42 stopnie i nie mam problemów poddaje pod rozwagę ten temat - na zimę zejdę pewnie do coś ok 30 ... latem po prostu bywało, ze rano odpalałem i odrazu przeł na gaz co za zdrowe nie jest.
podnieść temp nic nie kosztuje więc mozna poexperymentować... w sumie z jednej strony się zrobiło wilgotno i cjhłodno no i kable nie przepadają za tym ...a kiedy je zmieniałeś ostatnio? [ wiadomość edytowana przez: arturo_soda dnia 2005-10-17 10:29:36 ] |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2005-10-17 11:56:33 Dobra rada - kupiłem przewody JC za 150 zł i pojezdziłem na nich 3 miesiące później już nawet na benzynie szarpał że nie dąło się jezdzić. Zainwestuj w oryginalne przewody hyundaia (180zł). Nie mam w samochodzie zamontowanej części JC która podziałała by dłużej niż pół roku.
[ wiadomość edytowana przez: damian-k dnia 2005-10-17 11:57:39 ] |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-10-17 11:58:35 no to widze ze przewody bez gadania do wymiany ;-0.... co do temp przeł - to pamietaj ze to co pokazuje na kompie od gazu nie zawsze musi dokłądnie odpowiadać rzeczwyistości a juz porównanie tego 2 autach to odpada- ja zauwazyłem u siebie zawyżanie wskazania o jakieś 10 stopni - schodze rano do auta temp powietrza ok 15 stopni podpina kompa i co pokazuje czujnik w reduktorze 24 stopnie...polecam takie oświadczenie sobie zrobić .
Auto mam w podziemnym garazu - przeł mi po jakiś 2-3 km rano.... jak miałem niżej temp to mi szarpał zanim się rozgrzał ...teraz moment przeł na gaz jest wtedy mniej więcej jak wskazówka od temp slnika zaczyna sie podnosić... |