X20XEV GAZ CO Z SONDĄ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM ludziska powiedzcie mi jak mozecie czy w tych silnikach sonda ma byc na gazie odcieta czyli (przekaznik) mam instalke bingo m tak mi gaziarze sfajdali fure ze komp polecial i teraz trzeba sie upewnic jak ma to przawidlowo byc podpiete

Z góry dzięki

z tego co sie orientuje to masz polski komp bingo , nie ważne że jest polski bo jako tako ma działac a co do sondy to w 2 gen mam sonde która ściśle współpracuje z kompe, zarówno od gazu jaki od beny ,jeżdze juz dwa lata i nigdy jej nie wymieniałem a ona spokojnie spełnia swoje zadanie. jak ci zdupili sonde i komp to jedyny sposób z 2 gen zrobić 1 gen wpinając tkzw rezystor czyli śrubke zamiast silnika krokowego do gazu. a jak ci rozdupi przepływke to i tak na gazie nie odczujesz żadnej różnicy , fakt na benie jeżdzić nie budu. tyle
pozdrawiam zorro

Podejrzewam że masz komputerek Bingo S-4 bo bingo m jest do monowtrysków. Na stronie producenta tego komputerka tutaj
jest schemat podłączenia w tym również podłączenia sondy lambda.
Sprawdź czy masz tak podłączone i w razie potrzeby poprawiaj.
Powodzenia!

Ja mam instalację Landi LES98A (II gen). Sonda lambda jest podpięta poprzez komputer gazu do komputera samochodu. Na benzynie rzeczywisty sygnał jest przekazywany do komputera samochodu. W momencie przejścia na gaz komputer gazowy zaczyna symulować "wzorcowy" sygnał sondy i taki wysyła do kompa samochodu a sam korzysta z rzeczywistego sygnału sondy.

Ja również mam LANDI RENZO IIgen. w silniku o którym mowa i komputer od gazu korzysta z sondy, także gazownicy zakładający Ci instalacje nie popisali się zupełnie, że potrafią zrobić to prawidłowo.