| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2005-10-14 13:38:33 Tu masz co nieco o wydechu.
Policja zawsze się czegoś czepia od tego jest - a w tym wypadku chyba wartości 96dB na wylocie.
Jeżeli chcesz lanserski dźwięk to wystarczy siakaś końcówka basująca, jeżeli chcesz orginał to cały wydech orginał, pełnego przelotu to nie polecam - zgubisz parę kucy, założysz strumienice na pałę też możesz zgubić kuce. Zabawę w zmianę wydechu należy powiezyć doświadczonym warsztatom tunningowym bo inaczej możesz wydać mnóstwo kasy a efektu zero. Jak dla mnie klasyk jest klasyk. ![]() |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-10-14 17:23:10 Ja mam u siebie wszystkie tłumiki.Zapodałem tylko końcowy przelotowy Vega i uzyskałem dźwięk niesamowicie podobny do tego jaki mają BMW E34 525i,nie jest za głośno,nie jest za cicho.A co najwazniejsze wraz ze zwiększeniem predkości obrotowej silnika wydech cichnie,także na pewno na trasie głowa boleć Cię nie bedzie. |
Adrian_M Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2005-10-14 23:10:49 Na wiosne posypał mi sie środkowy i ostatni. Ostatni założyłem nowy seryjny a zamiast srodowego przelotową rurę. Na przeglądzie słowa nie powiedzieli. Delikatnie jest żwawsza albo mi sie wydaje, bo mam swiadomosc ze nie ma tłumika. Drobna uwaga: od 3,5 tys obr robi sie głośno ale ten dzwiek jest przyjemny i głowa nie boli. A i dodam jeszcze że mam katalizator (jeszcze sprawny)
Pozdrawiam |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2005-10-16 10:30:43 U mnie katalizatory zrobilem przelotowe,wspawane w srodek po uprzednim wykruszeniu ceramiki dwie rury,z paroma delikatnymi dziurkami,bo akurat takie mialem,wygladem przypominaly jak giete zlacza od ukl.wydechowych,takie z siatki,tlumiki srodkowe lekko fabryka.Udalo sie delikatnie wyeksponowac to herlanie na 6 cylindrach.Przechodzaca osoba obok,potrafiaca odroznic malucha od merola potrafila zauwazyc,ze 4 cylindry to to nie sa.Zamiast zwyklego szumu z wydechu przy pracy na biegu jalowym i przy dojsciu do okolo 3500obrotow(otwarcie dual ramu) Glos jest delikatnie nizszy,oraz slychac prace 6 garow,teraz przy zalozonej odpowiedniej koncowce na tlumik,poprawil sie dzwiek w nizszych rejestrach. Ogolnie to nie zachecam do zbytniego ingerowania w ukl.wydechowy,zwlaszcza elementy blizej kolektora wydechowego,silnika. Moze to sie odbic negatywnie ,tak jak ktos wspomnial na uszczelce,lub na zaworach wydechowych. Swojego czasu jak mialem wypalone totalnie tlumiki srodkowe i koncowy,full przelot,to przy przegazowywaniu,tak delikatnie i szybkim puszczaniu gazu,powstawalo zjawisko cofania sie spalin w kierunku silnika.Mechanik to zauwazyl,opierdolil i kazal cos z tym zrobic.Mial racje gdzis na forum byl szeroko poruszany ten temat. |
redi DEADSOUL Kombi MV6 Łódz | 2005-10-16 10:51:40 U mnie został orginalnie tylko jeden tłumik końcowy,orginalny ale z większym otworem wylotowym (wstawiłem 50 i ozdobną końcówke) wywaliłem katalizatory kładąc w ich miejsce przelotówki zamiast strumienic a w srodkowych tłumikach wyjąłem wygłuszenie i zostało tylko jedno kolano w każdym. Po przeróbce środkowych tłumików dzwięk jest poprostu zajebisty. Ale nie słychać tego na wolnych a po przekroczeniu 1000 obr.
Zresztą było słychać na zlocie |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2005-10-16 14:07:55 "BUM" zarejestrowałem w niedzielny poranek podczas regulacji gazu u Malego
ja nie narzekam na swój wydech w 2,6... dźwięk nawet przyjemny niemalże Alpina V12... |
redi DEADSOUL Kombi MV6 Łódz | 2005-10-16 15:45:55 Na gazie to czasem musi jebutnąć bo wtedy wiadomo chociaż że jest w co walnąc pozatym jak się jedzie 89kmh 2.6dual to niema co tam walnąć (chyba że przy regulacji) |
OMENATOR OMEGA & SENATOR Lębork | 2005-10-16 18:01:02 No tak więc zdjąłem katalizatory.
Przyspieszenie lepsze do 100km/h o 0,2 sek czyli praktycznie nic. Dźwięk ten sam. Chyba sprzedam katy, tak sobie myślę. Bo po co mi. |
leeyo1976 Omega A racibórz | 2005-10-17 09:35:36 Może to kogoś zainteresuje. Ja rok temu miałem tragiczną sytuację jeżeli chodzi o wydech. Wstrzymywałem się z wymianą, bo ceny tłumików do 2.6 mnie przerażały! W końcu zadzwoniłem do http://www.polmostrow.pl/ i za 180zł netto wymienili mi dwa środkowe tłumiki. Cena końcowego to 90zł netto czyli cały układ za 270zł netto z montażem!!! Nie wzięli ode mnie ani grosza więcej! Na początku się bałem że to pojeżdzi chwilkę i padnie, ale po roku jeżdzenia wszystko wygląda OK! Jak ktoś chce sobie tanio wymienić tłumiki to polecam tę firmę! Gwarancja 18 miesięcy - jakby co! |