MotoNews.pl
5 Amortyzacja intelektualna.. (139486/0) - PT

Amortyzacja intelektualna..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kochani! O tyle o ile kluska kombii z tyłu ma inne amory niz sedan chciałem skorzystac z okazji i upewnić się czy wersja caravan ma identyczne amortyzatory jak sedan z przodu?
Przymierzam się do kupna przodu i nie chce popełnić faux pas.
Post-zdrówka

Ma takie same

A jak by tak z caravana do sedane tylnie ??? ktoś juz testował?

Sprężyny testowane (było OK, tył nie piał strasznie, a załadowany nie szorował zderzakiem po ziemi jak to czasem można oglądać), amortyzatory nie testowane.

Tylne wachacze mają inny uchwyt do amorów i pewnie amory tez nie pasują.
Poza tym od ciężarówki do limuzyny to profanacja

Cytat:
2006-03-23 13:51:03, Arthuros pisze:
Tylne wachacze mają inny uchwyt do amorów i pewnie amory tez nie pasują. Poza tym od ciężarówki do limuzyny to profanacja

Wachacze są takie same , to góra amortyzatora ma inny uchwyt w Caravanie i inny Sedanie i nie pasują , ale za to potwierdzam sprężynki z Caravana model A do Sedana model A to super sprawa , do B jeszcze nie próbowałem

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2006-03-23 14:15:58 ]

Cytat:
2006-03-23 14:14:29, autoseba pisze:
ale za to potwierdzam sprężynki z Caravana model A do Sedana model A to super sprawa

w jakim sensie?

Amory w A caravan są krótsze niż w A sedan.Sprawdzone ! Poza tym pasują.

[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2006-03-23 21:15:23 ]

Cytat:
2006-03-23 21:14:50, SEBA-OMEGA pisze:
Amory w A caravan są krótsze niż w A sedan.Sprawdzone ! Poza tym pasują.

amory, sprezyny czy jak? innymi slowy: mozna (jak) obnizysz sedana czeciami z caravanu?

Amory są krótsze.A okazało się to w taki sposób że kumpel miał do wymiany tylne amory, u mnie leżały nówki sztuki do Caravana,wyjęliśmy jeden stary, sprawdzamy czy to samo, i okazało się że te od sedana są dłuższe około 2cm
Może to zależy też, jaka firma taka długość